Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Quantuum R+600 czy Fomex HD 600?

dzoanna
    Guest

Question Quantuum R+600 czy Fomex HD 600?

Witajcie,
    Rozważam zakup dwóch lamp R+ 600 lub Fomex HD 600, jednak nie wiem którą wybrać. Różnica cenowa jest znaczna, ale co poza tym je różni?

Proszę, pomóżcie

Domyślnie

wiele informacji jest juz w samej specyfikacji
    Fomex ma płynną regulację mocy do 1/64 a R+ tylko 1/32. Dodatkowo Fomex ma lepsze wykonanie i płynną regulację mocy lampy modelującej. (to tylko niektóre różnice) ;-)

Domyślnie

R+600 nie ma płynnej regulacji mocy światła modelującego?

Mam R+300 i ma ten bajer...nie sądzę żeby usunęli go z wiodącego modelu....

michallubon miałeś w ogóle styczność z modelami lamp, o które pyta autor czy jest to wypowiedź czysto teoretyczna?

Domyślnie

Teoria z "porównywarki", mój błąd. Tak czy siak warto zerknąć w specyfikację, by zobaczyć choćby teoretyczne różnice, bo stwierdzenie w pytaniu "co je różni poza ceną" nie sugeruje, żeby autorka posta to zrobiła.

Domyślnie

R+ nie mają regulacji lampy modelującej, r+ digital już mają taką regulację

Domyślnie

aligator16 nie sądzę...zwłaszcza, że mój model to nie digital, a ma....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    aligator16 nie sądzę...zwłaszcza, że mój model to nie digital, a ma....
    ale chyba nie plynna? masz tylko przelącznik, OFF - pol mocy - pelna moc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

A fakt jest płynna regulacja mocy lampy modelującej, ale razem z mocą główną, więc jakby jej nie było ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a chociaz moze jest tak jak mowi sebcio... kurcze nie pamietam, takie bajery mnie nie interesują Ale na pewno albo sebcio ma racje albo ja
    Ostatnio edytowane przez aligator16 ; 24-10-2010 o 20:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Płynna regulacja lampy modelującej razem z palnikiem.

Tak jakby jej nie było?

Kupujesz lampę błyskową po to żeby robić na niej zdjęcia lampą modelującą, czy po to, żeby sprawdzić rozkład cieni przed błyskiem?

Jeśli to pierwsze to współczuje, bo dobre stałe oświetlenie można kupić o połowę taniej, nie wspominając o tym, że żarówka modelująca nie jest najlepszym źródłem światła do robienia zdjęć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    IMO nie ma w tym nic dziwnego skoro wiedzę zbieracie w porównywarkach....
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 24-10-2010 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Rozumiem cie, ale chyba ty mnie nie rozumiesz ;] Jest ciemno chce podciągnąć moc lampy modelującej bo af odmawia posłuszeństwa. Ale nie mogę bo od razu muszę zwiększyć moc palnika. Więc po co taka regulacja? Tylko po to żeby zobaczyć jaka będzie moc lampy w stosunku do innych lamp bazując się na jasności modelującej ;]

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów