O smaku mowie, o smaku ! Nie o reklamiea czy przeuroczy ? Moim zdaniem konkretnie sztuczny
![]()
Można założyć okulary :cool:
http://www.youtube.com/watch?v=FsP4rFrnvhM
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Nieeee, tylko nie po niemiecku! Ałaaa!
Widziałem szkice projektantów mody.
Nie były one przesadnie realistyczne co do proporcji ciała i szczegółów. Taka nieproporcjonalna kreska jak z mangi dla dzieci. Drugorzędne cechy płciowe jak stosowne proporcje budowy ciała praktycznie nie występowały.
Na tą karykaturę naniesiony był kształt kreacji.
Ogólnie bardzo fajne pomysły i kompozycje w tych projektach, ale nikt po drodze nie przejmuje się że zrobione na z góry błędnych założeniach geometrycznych.
Te założenie karykaturalne ani nie pasuje do średniej, ani do wzorców fizycznego zdrowia i formy reprezentowanych przez np. zawodniczki zawodów fitness. Chyba nie ma jakoś szczególnie sprawniejszych i zdrowszych fizycznie kobiet od właśnie nich.
Gdyby architekt tak niefrasobliwie rysował przy swoich projektach jak "kreatuorzy mody" (celowa literówka), to by było sporo ofiar śmiertelnych z powodu różnic między prawdziwymi uwarunkowaniami a projektem.
Projektantów mody nie podciąga się do odpowiedzialności za to gdy kobiety umierają dostosowując się do ich błędnych założeń.
Myślę że fotografowie też mają swoją współodpowiedzialność. Czasem łatwiej dać mocno rozproszone oświetlenie i zupełnie spłaszczyć tym wszystkie kształty modelki i prowadzi do złudzeń optycznych "dodających wagi" z racji zatracenia światłocienia definiującego np. trzeci wymiar kształtu twarzy.
No i obejzalem cala serie w 2 dni.
Uwazam ze warto choc nie wszystkie odcinki.
Bardzo podobala mi sie sesja ze zwierzakami i pare innych.
Wiekszosc osob lecialo z 85L no i hasle.
Dziwi mnie tylko ze tak blisko podchodzili z ta 85 do twarzy bo jak ja to raz zrobilem to wyszly mi takie przerysowania ze hej.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Z naciskiem na "piąt(k)a"? ^^