Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
Problem ze zdrowiem psychicznym jest taki, że ciężko zdefiniować czym ono jest. Często nawet najbardziej chorzy psychicznie ludzie z omamami, nieprzystosowani do społeczeństwa, są przekonani o swoim zdrowiu, tak jak Ty cz ja. Kiedy ktoś im mówi, że są chorzy, czują się tak, jak by mnie lub Tobie ktoś, coś takiego zakomunikował.
Obawiam się, pomimo szacunku jakim Cię dażę wynikającym z Twoich wypowiedzi, że jeśli świat dalej będzie szedł tą ścieżką, to ktoś w końcu może Ci to zakomunikować
W świecie w którym (obym się mylił) na piedestale będą programy rozrywkowe typu "Tap Madl" czy "Kuba Wojewodzki Show", w teledyskach biegać będą skąpo ubrane "stuningowane" postacie śpiewające o dzikim seksie na tylnej kanapie mercedesa s-klasy a politycy wybierani bedą na następną kadencję dzięki niczym nie popartym obietnicom (za to często mniej lub bardziej otwarcie popierani przez szanowane rodzime media z kapitałem zza miedzy) Twoje normy mogą nie zmieścić się w szeroko pojętych normach społecznych. Mam nadzieje, że do tego nam jednak jeszcze daleko.:rolleyes:
Bo niestety tak już jest ten świat zbudowany, że z reguły racja jest po stronie większości. A to, że większość jest bardzo często manipulowana przez garstkę ludzi z Im tylko znanych powodów, to już zupełnie inna sprawa.
Wracając do tematu - osobiście uważam, że nie tylko Top Model, ale również inne tego typu programy o "wysokiej zawartości" merytorycznej i intelektualnej, są bardzo dobrym wyznacznikiem czasów w których mamy zaszczyt żyć. Traktuje je bardziej jako ciekawostkę, niż rozrywkę.
A nawet gdybym chciał wygodnie rozsiąść się w fotelu z zimnym drinkiem w jednym i pilotem w drugim ręku, to ... przecież ja nie mam telewizora!