Obawiam się, pomimo szacunku jakim Cię dażę wynikającym z Twoich wypowiedzi, że jeśli świat dalej będzie szedł tą ścieżką, to ktoś w końcu może Ci to zakomunikować
W świecie w którym (obym się mylił) na piedestale będą programy rozrywkowe typu "Tap Madl" czy "Kuba Wojewodzki Show", w teledyskach biegać będą skąpo ubrane "stuningowane" postacie śpiewające o dzikim seksie na tylnej kanapie mercedesa s-klasy a politycy wybierani bedą na następną kadencję dzięki niczym nie popartym obietnicom (za to często mniej lub bardziej otwarcie popierani przez szanowane rodzime media z kapitałem zza miedzy) Twoje normy mogą nie zmieścić się w szeroko pojętych normach społecznych. Mam nadzieje, że do tego nam jednak jeszcze daleko.:rolleyes:
Bo niestety tak już jest ten świat zbudowany, że z reguły racja jest po stronie większości. A to, że większość jest bardzo często manipulowana przez garstkę ludzi z Im tylko znanych powodów, to już zupełnie inna sprawa.
Wracając do tematu - osobiście uważam, że nie tylko Top Model, ale również inne tego typu programy o "wysokiej zawartości" merytorycznej i intelektualnej, są bardzo dobrym wyznacznikiem czasów w których mamy zaszczyt żyć. Traktuje je bardziej jako ciekawostkę, niż rozrywkę.
A nawet gdybym chciał wygodnie rozsiąść się w fotelu z zimnym drinkiem w jednym i pilotem w drugim ręku, to ... przecież ja nie mam telewizora!