Strona 1 z 34 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 340

Wątek: Tap Modl - czyli Top Model po polsku

Początki nałogu

Domyślnie Tap Modl - czyli Top Model po polsku

Znacie?
    http://modelki.plejada.pl/oprogramie.html

Nowe reality, format z USA, dziewczyny zabijają się żeby dostać się do świata showbiznesu. W zamierzeniu zwyciężczyni - jak zawsze w TVN - otrzyma połowę królestwa, łaskę Napoleona i milion dolarów (może dwa, to się zobaczy...).

Obejrzałem któryś z pierwszych odcinków (jak Dżoana jeździła tankiem), ze szczególną atencją wątek fotograficzny. Siłą rzeczy powinienem się czepić komentarzy Marcina Tyszki, ale....nie śmiem On zrobił międzynarodową karierę foto, ja nie. Zrobił parę ładnych okładek, ja nie. Liczę, że bardziej obeznani koledzy (jeśli oczywiście oglądają, ja nie dałem rady...) się wypowiedzą.

Co tak naprawdę mnie wzruszyło, to materia na której powiedzmy,że mogę się znać - kobieca uroda
    Jak to kurna jest, że walory explicite natury seksualnej oceniają takie "chłopaki" ?

Wyobraźmy sobie program w którym paradują skąpo ubrani, młodzi mężczyźni, często w bieliźnie, w śmiałych pozach, naoliwieni...
    W jury siedzą zatwardziali heteroseksualiści i nic innego nie robią, tylko kpią z urody młodzieńców, nabijają się z naiwności, niewinności, braku ogłady czy niedoborów urody.
    Już widzę, reakcję środowiska homo, protesty, marsze, tańce i swawole na Wiertniczej...wystąpienia w blokach publicystycznych, felietony itd. Słowem nie przejdzie! Proszę nam nie kształtować potrzeb, to program dla nas i niech oceniający mają "merytoryczne" podstawy środowiskowe ;-)

Teraz tak, nie mam nic przeciwko odmiennym preferencją. Ale mam sporo do upowszechniania traktowania kobiet w tak wypaczony sposób. Do patrzenia przez ten pryzmat i lansowania tego modelu relacji kobieta-mężczyzna.
    Nie mam złudzeń, że w pewnych kręgach jest to swoistym standardem, może nawet pingwin znający się na modelingu powiedziałby to samo, ale mnie to po prostu przeszkadza.
    I najnormalniej w świecie współczuje modelką, że muszą znosić takie impertynencje

Powiecie - na własne życzenie tak mają, nie oglądaj jak się nie podoba, homofobie Spoko.

Powtórzę, nie podoba mi się pokazywanie tych relacji jako normalnych, to wszystko. Peace.

P.S. ok, nie lubię tego Tyszki zazdroszczę mu włosów i macania nowych body
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

wyrzucic tv na smietnik, to najzdrowsze rozwiązanie dla kazdego, oczywiscie wg mojej subiektywnej opinii
    ochajtajsie

Uzależniony

Domyślnie

nie tylko Twojej, bez obaw. jaka publika takie programy - tv reaguje na ciągle rosnące zapotrzebowanie na coraz płytsze programiki i serialiki dla coraz bardziej skretyniałej widowni.
    wyrzucanie tv na śmietnik uważam za zbędną ascezę - jest parę dobrych programów, choćby MiniMini dla naszych dzieci

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przepełniony jestem różnymi fobiami za które nie poniosę żadnej odpowiedzialności.
    Ale jest też we mnie fobia, budząca moje obrzydzenie - całkowicie odemnie niezależna.
    Czasy takie nastały że nie mogę powiedzieć co to za fobia, bo nie raz już oberwałem
    od homofobów inaczej.
    Brzydzę się tym i bez zastanowienia zmieniam program gdy mam ich oglądać.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Przepełniony jestem różnymi fobiami za które nie poniosę żadnej odpowiedzialności.
    Ale jest też we mnie fobia, budząca moje obrzydzenie - całkowicie odemnie niezależna.
    Czasy takie nastały że nie mogę powiedzieć co to za fobia, bo nie raz już oberwałem
    od homofobów inaczej.
    Brzydzę się tym i bez zastanowienia zmieniam program gdy mam ich oglądać.
    Czy chciałeś napisać, że w ziuri siedzą "ciotki"? Bo jeśli tak, to się zgadzam z obserwacją.

Dla wyjaśnienia, określenie "ciotka" nie ma nic wspólnego z orientacją seksualną, ale maniery.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A już sądziłem że to ja stanowię mniejszość w tym kraju.
    Choć 2 to żadna większość. No ale nie jestem sam.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Normalność jest niemedialna, ale bez obaw, jest nas większość. ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Normalność jest niemedialna, ale bez obaw, jest nas większość. ;-)
    tez mi sie tak wydaje.. szkoda tylko ze ciagle lasnuje sie co innego - "klamstwo powtorznone tysiac razy staje sie prawda" - juz jeden taki od propagandy to stosowal :rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    wyrzucanie tv na śmietnik uważam za zbędną ascezę - jest parę dobrych programów, choćby MiniMini dla naszych dzieci
    Otóż to, ja tv praktycznie w ogóle nie dotykam. Nie dlatego, że są słabe programy. Tylko że charakter tv jest archaiczny i odtwórczy. Jak mam czas, to chce oglądać to co ja chce a nie to co dają...

No ale zobaczmy jak daleko zaszło promowanie takich postaw? Trzeba się teraz nieźle nagimnastykować, żeby w ogóle temat poruszyć bez posądzania o zrobienie kupy w salonie...A i tak płeć wrażliwsza będzie mieć za złe, że się ją wytyka.

Zastanawiam się kto w produkcji podjął decyzję o obsadzie jury?
    http://modelki.plejada.pl/3210,info,...producent.html
    Było kolegium i temat: ok, weźmy dziwaków i odmieńców to zwiększymy oglądalność? Bo nie chce mi się wierzyć, że statystycznie biorąc jednego znanego polskiego fotografa trafiamy na geja (to NIE jest słowo obraźliwe) i innego projektanta trafiamy na geja, i wśród prezenterów podobnie...

Nie chcę nikogo kopać, ale po obejrzeniu jednego odcinka mam wrażanie, że ten program ma jakiś inny cel niż by sugerował tytuł...a promowanie takich postaw w relacjach z modelkami po prostu obraża moje przekonania
    Analogicznie, jak wrażliwsi deklarują zgorszenie Cejrowskim (którego to też nie jestem fanem).

Może jako mniejszość napisać do KRRiTV wniosek o obrazę? ;-)

A tu show w którym bardzo chciałbym usiąść jako członek jury:
    http://www.tvn24.pl/26086,1674523,0,...wiadomosc.html

Ciekawe jakby środowisko homo dziko protestowało
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

Oglądam prace fotografów co i jak Canon rulez gdybyście nieoglądali, a sam program to następna papka,

o "zaskakującym" finale...:

ostatnio odcinek
    finałowe obrady
    yury - nie możemy się zdecydować obie dziewczyny są super
    karolina - ja stawiam na nią
    piróg - to zróbmy głosowanie
    magda m. - tak zróbmy!
    woliński - a co my robimy?
    magda m. - no tak, nie zauważyłam
    tyszka - hmmmm

piróg - już wiem, skoro jesteśmy rozerwani w połowie, niech zadecydują widzowie,

widzu jeśli chcesz aby wygrała program top modl kandydatka nr 12... ślij SMS na numer 0700... za jedyne 7,45 + 23% VAT

kiedyś była Sonda, Laboratorium, Kwant... Zwierzyniec, a teraz mamy taniec z gwiazdami, top modl czy inne big brathery

wszystko idzie w złą stronę!
    |CANON FF|

Strona 1 z 34 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów