Widzisz, wiec mozemy sie rownac zarowno wzrostem jak i waga. tez mam 186 i ok 80kg wagi. raz jest 83, a raz 77. I wcale nie mam ksywy chudy. Co wiecej, pomimo tak niskiej wagi widze jak tworzy mi sie drugi podbrodek, brzuszek wystaje, a piwa nie pijam. To jest genetyczne uwarunkowanie ze jednemu idzie w nogi, innemu w rece, innymu w biceps, a jeszcze innemu w tylek. Ja nie twierdze ze problem nie istnieje, bo istnieje i jest calkiem duzy. Bardziej chodzi mi o ten poprzedni link ktory zostal wklejony na joemonster. Przypadkowe zdjecia skopiowane z przypadkowych stron - pewnie google grafika. I odrazu akcje ze anoreksja. Ja tylko chcialem zlamac ten schemat i pokazac ze jednak nie zawsze. Moim zdaniem tak samo internet jak i telewizja, jak i znajomi, jak i setki innych czynnikow maja wplyw na to ze nastolatki sie odchudzaja. Wiec nie mozna zrzucac tego tylko na takie programy, jak ten o ktorym toczy sie dyskusja. Jednak jest to i tak tylko jakis maly procent calego spoleczenstwa. Dlaczego ? Sa to osobniki (jak kazdy gatunek zwierzat na ziemi) w jakis sposob slabsze (tylko u zwierzat jest latwiej, po prostu sie zjadaja, albo sa zjadane, a przezycie swiadczy najczesciej o dobrych uwarunkowaniach i przystosowaniu do zycia). Caly czas probuje tylko to ukazac![]()