-
[Michal-Czuba] Moje zdjęcia
Od niedawna mam Trabanta z kitem, wcześniej Panasonic FZ2. jestem na początku drogi zwanej fotografią.
Linki do fotek, z których jestem najbardziej zadowolony:
01. Żółwik
(z Panasonica, reszta z Canona)
02. Odrobina Industrialu
03. Koń nr 1
04. Koń nr 2
05. Jesień
06. Motocross
Z tych jestem chyba najbardziej zadowolony. Jeśli kogoś interesują pozostałe np. z serii kropli, koni, jesieni czy motocrossu - zapraszam na moją stronę.
Wiem, że to nic wybitnego, ale poddaję się krytyce
Ostatnio edytowane przez Michal-Czuba ; 27-11-2005 o 23:49
-
-
Huh? 
-
Pełne uzależnienie
Konie trochę nieszczególne... Jesień ma pomalowane niebo? Trochę niezbyt.
Motocross nieżle wyszedł. Ładnie kolorki (desaturowałeś tło?) Nawet ratowanie ostrości nie przeszkadza.
Obejrzałem sobie dział "Krajowice" (mimo że się rozjeżdża). Drzewa we mgle wyglądają bardzo ładnie - tylko ten brak ostrości. Czemu próbowałeś taki czas/przesłonę?
Cmentarz do mnie nie przemawia, a kamienie znowu ciekawe, ale efekt bajkowości też nie do końca mi pasuje.
-
-
Pełne uzależnienie
Kit jest ostry, ale czas miałeś 1/13 więc nawet na 18mm (odpowiednik ca. 29mm) ciężko zrobić zdjęcie nieporuszone. Chyba, że miałeś statyw, wtedy raczej podejrzewałbym, że był on kiepskiej jakości.
-
Oj niestety - trafiłeś w samo sedno. Pomimo, że aparat stał na statywie i strzelał wyzwalany samowyzwalaczem, to statyw to jakiś chiński badziew za 60 zł (został mi jeszcze od kompaktów)
i podejrzewam, że to on był tu słabym ogniwem.
Ostatnio edytowane przez Michal-Czuba ; 04-12-2005 o 02:40
-
Pełne uzależnienie
Ja mam badziew za 100zł i sprawuje się o niebo lepiej.
Wiatru raczej dużego w lesie nie było przecież i kit niezbyt ciężki jest.
-
Zrzucam winę na statyw, bo nie widzę innej możliwości. Mój egzemplarz kita nie jest chyba jakiś tragiczny, bo na niektóre zdjęcia naprawdę nie mogę narzekać, więc to raczej nie on. Powstaje tylko pytanie - co? I szczerze nie umiem na nie odpowiedzieć.
-
Pełne uzależnienie
Próbowałeś mirror lockup?
-
Wtedy jeszcze nie miałem Wasi - teraz mam, więc przy najbliższej okazji wypróbuję.
Uprawnienia umieszczania postów