Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: sx20 wymienić na d450 ?

Domyślnie

Pewnie masz racje Ja to leniuchem jestem raczej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dlatego zdanie jakie przedstawiłem ( o czym zresztą wspomniałem) jest SUBIEKTYWNE
    Ostatnio edytowane przez jahjah1986 ; 20-10-2010 o 16:59 Powód: Automerged Doublepost
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Gorąca dyskusja się tu toczy,a autor wątku umilkł. Ja osobiście popieram zdanie, aby poćwiczyć tym co jest, a za jakiś czas, jak bakcyl fotografii się zagnieździ na stałe to kupować lustrzankę. A jak nie to pieniążki zostaną w kieszeni. No chyba, że jest jużteraz duże parcie na wydanie kasy...
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

puki co zostanę przy SX20 kupie parę książek o fotografowaniu poczytam, naucze się robić zdjęć na tym co mam, a za rok może dwa kupie lustro

Coś już napisał Awatar mariusz231

Domyślnie

Polecam Multimedialna szkoła fotografowania National Geographic naprawdę super wszystko wyjaśnione, ja gdy kupiłem swój pierwszy aparat S2 IS, nie miałem pojęcie co to przysłona, migawka i takie tam, trochę lektury plus praktyka i będzie dobrze. Ważne żeby mieć chęci a z czasem będzie wiadomo czego brakuje

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niktważny Zobacz posta
    puki co zostanę przy SX20 kupie parę książek o fotografowaniu poczytam, naucze się robić zdjęć na tym co mam, a za rok może dwa kupie lustro
    Myślę, że już po kilku miesiącach bedziesz wiedział, czy to Cię wciąga i chcesz w to dalej brnąć i inwestować, czy Cię po prostu znudzi i zostaniesz przy kompakciku. Ja uważam, że to rozsadna decyzja.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

spodziewasz się dziecka?
    Dziecko zacznie się ruszać (intensywniej) zaczniesz myśleć nad lustrzanką (intensywniej). :-D

Coś już napisał

Domyślnie

poczytaj troche i popstrykaj pogoda jesienna jest dobra do tego
    jak bedziesz wiedzial juz czy zdjecia sa takie jak chciales (z SX20)
    jak nie to ida swieta i prezencik sobie zrobisz
    ps.
    w sumie to mogles wczesniej pomyslec bo za cene sx20 plus pare zlotych bylo by 1000d
    Pozdrowienia
    -------------------
    CANON i szkielka

Początki nałogu

Domyślnie

Ja dorzucę kilka słów. Pierwsze cyfrówki, które miałem, to canony A75 i A630. Teraz jest 450D. Przed zakupem lustrzanki miałem przede wszyskim obawy co do wielkości/ciężaru sprzętu oraz konieczności wymany obiektywów. Przy pokazji rozmiarów lustrzanki bałem się, że nie będe w stanie zabierac jej na spacery, w góry itp. Po prawie 2 latach uzytkowania 450D mogę śmiało napisać, że warto. Ciężar i rozmary to żaden problem - torba na ramie, 1-2 obiektywy i mogę jechać rowerem, chodzić po górach itp. MIałem 450D nawet w dość ekstremalnych warunkach (kurz) na Przystanku Woodstock 2009 i wcale mi to nie przeszkadzało. Co do konieczności zmiany obiektywów - kiedyś u znajomych robiłem fotki na chrzcie i "żonglowałem" 3 obiektywami - wcale nie było to aż tak bardzo uciążliwe.
    Waro mieć lustro, choćby dla samej zabawy GO - wystarczy podpiąć 50f1.8 i można poczuć tę "magię".
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niktważny Zobacz posta
    ...kupisz jak już dojdziesz do pytania "jak zrobić zdjęcia żeby było tło rozmyte"
    zdRAWki
    PS oczywiście 450D, najlepiej ode mnie :P
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Dobra decyzja Inaczej pewnie by się sprawa przedstawiała gdybyś zapytal przed kupieniem sx20. Tak jak wyszło jest super i tak. Ciesz się foto i powodzenia

PZDRO!
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów