Dobra decyzjaInaczej pewnie by się sprawa przedstawiała gdybyś zapytal przed kupieniem sx20. Tak jak wyszło jest super i tak. Ciesz się foto i powodzenia
PZDRO!
Dobra decyzjaInaczej pewnie by się sprawa przedstawiała gdybyś zapytal przed kupieniem sx20. Tak jak wyszło jest super i tak. Ciesz się foto i powodzenia
PZDRO!
To tylko zabawa...nie spinajcie się...
MSZ t/z "magia lustrzanki" bez podstawowej wiedzy zabija zapał do fotografowania.
Pozostając w temacie, czy warto posiadać "lustro"?
Moje córki (małoletnie) jadąc na wycieczki (nawet samolotem przy ograniczonym bagażu),zawsze zabierają swoją 450-tkę z kitem.
SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2
Miałem SX10 teraz mam to co w stopce
Moja propozycja: zostaw sobie na razie to co masz. Pobaw się i poczuj sam czy cię to kręci czy nie. Jedyne co bym ci doradził to kup sobie lampę (choćby używaną 420 za ok 500 zł) zdjęcia w pomieszczeniach dostaną nowej jakości. Wielką zaletą serii SXxx jest właśnie gorąca stopka.
Zaletą kompakta jest właśnie jego rozmiar i uniwersalność za niewielką stosunkowo cenę (całą moja torba ze sprzętem waży prawie 6 kilo i kosztowała ok 9 tyś)
A do uwieczniania wakacyjnych widoczków i rodzinnych imprez w zupełności wystarcza.
Jeżeli za jakiś czas stwierdzisz że fotografia to jest TO, przesiądź się na lustro.
Będziesz już mniej więcej wiedział co cię ogranicza i jakie są koszty przełamania tych ograniczeń.
S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250
sprzedawaj kompakta i kupuj lustro.
jak już ktoś wcześniej wspomniał to dojdziesz do takiego momentu że będziesz chciał rozmyć tło, tylko jak... wtedy pomyślisz o lustrze.
Sam tak miałem jak kupiłem swoją lustrzankę, na początku myślałem jak tutaj rozmyć tło, no i się dowiedziałem, później może uda się je rozmyć bardziej, na to pytanie też znalazłem odpowiedz i kupiłem jasne szkło. ta zabawa wciąga, chodź kosztuje, ale warto![]()
Witam wszystkich,jako że ostatnio śledziłem wątek u znajomego kompakt>lustrzanka.
Jakiś czas temu kupując kompakta sony zarzekal się że więcej mu nie potrzeba,bo nie będzie kupował czegoś na czy się nie zna,cóż taki tok myślenia też trzeba uszanować,dziś już nie jest tego tak pewnien i prosi mnie o pomoc w wyborze lustraPoza tym sam jestem użytkownikiem i lustra megazooma,i czasami gdzie potrzeba jest pojechać,bez zbednego sprzetu biore kompakta
dobre rozwiązanie dla kogoś kto lubi kompromisy
pozdro dla wszystkich
50D+szkło