Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Tamron 17-50 VC - ostrośc?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olek1979 Zobacz posta
    Dla mnie nie za ostre jak na ten obiektyw.
    W porównaniu do mocno wyostrzanych zdjęć jakich naoglądałeś się w internecie? Poza tym piszesz "jak na TEN obiektyw" a cóż co to ZA obiektyw? Referencyjny jakiś? Sharpest of the sharpest lens in the world czy co? Jeśli uważasz że mydli to wymień na inny albo weź jakiś lek przeciwko onanizmowi sprzętowemu i pokaz jakieś normalne zdjęcia. Złota polska jesień, korzystaj chłopie więc chłopie z pięknego oświetlenia a nie rób zdjęć jakimś łyżeczkom czy innym kartkom.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Normalnie pod wrażeniem jestem ...

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Tez sie motalem na poczatku Na przeslonie 2,8 zamydli boki , 5,0 , 5,6 i jest milo.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

ja mam wersje bez VC i z ostrością jest nieźle :-D

przez weekend miałem możliwość pobawienia się "tamkiem" z VC,
    dzisiaj właśnie oddałem...
    moim zdaniem dużo lepsze szkło!!
    REWELACJA!!
    ...może mój egzemplarz odbiega troszkę przy moim body a ten z VC "zgrywał" sie idealnie...
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie czy jeśli mieliście Tamrona 17-50 VC to z celnością AF i ostrością było od razu oki czy dawaliście go do kalibracji? Czy to cos pomaga. Macie jakies fotki jak to wyglądało przed i po?

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Przeslone mam na 5,6 , czas ustawia aparat , pkt AF wielo.... Robie fote modelu na biurku , lapie mi ostrosc w jednym miejscu. Np robie czolg, to przod mi zlapie - boczny pkt AF , a reszta nieostra ....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Rób kompaktem wtedy będzie cały czołg ostry, po co kupowałeś lustrzankę skoro nie wiesz co to głębia ostrości i jak z niej korzystać?

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olek1979 Zobacz posta
    Mam pytanie czy jeśli mieliście Tamrona 17-50 VC to z celnością AF i ostrością było od razu oki czy dawaliście go do kalibracji? Czy to cos pomaga. Macie jakies fotki jak to wyglądało przed i po?
    Z serwisem są problemy dlatego większość testuje szkiełko przed zakupem, ewentualnie kupuje wysyłkowo z pewnego źródła z możliwością wymiany. Ja zaryzykowałem z tamronem 60 i miałem szczęście, innym czasem go brakuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Przeslone mam na 5,6 , czas ustawia aparat , pkt AF wielo.... Robie fote modelu na biurku , lapie mi ostrosc w jednym miejscu. Np robie czolg, to przod mi zlapie - boczny pkt AF , a reszta nieostra ....
    Ustaw aparat na DPP, wtedy będziesz miał ostro. Oczywiście czas musisz dobrać odpowiednio do tego co potrzebujesz. Muszę przyznać, że DPP w 50D spisuje się całkiem nieźle.
    Ostatnio edytowane przez Bogdan56_Ch ; 27-10-2010 o 16:44 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Dpp ?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

koledze pewnie chodziło o A-DEP
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis