Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Tamron 17-50 VC - ostrośc?

Coś już napisał

Domyślnie

Śmiejecie się a tu człowiek się pyta kolegów o zdanie. Niech sobie spokojnie przetestuje a nie zastanawia się później co źle zrobił, że ma część fotek nieostrą. Testowanie nie jest złe, chodzi o to, żeby się od tego nie uzależnić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    Śmiejecie się a tu człowiek się pyta kolegów o zdanie.
    Własciwie to nie jest śmieszne. Kolega zakupił obiektyw i najwyraźniej nie wie, co z nim zrobić.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Widze że koledze się dowcip wyostrzył...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak powżanie, to ja co prawda na razie nie mam tego obiektywu (ale się przymierzam ), ale też się dość intensywnie zastanawiałem nad FF/BF w swoim, zrobiłę kilka różnych testów no i tak naprawde sam nie wiem, czy jest czy nie jest, jak robię testy to raczej nia ma, ale jak już focę to mam wrażenie czasami, że jest, ale to chyba razcej ja nie trafiam lub mój obiekt się poruszy - Dzieciaczek bardzo ruchliwy , tak wiec dałem sobie z tym już spokój no i staram się focić....

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Olek - jesteś najwyraźniej wystraszony opiniami z forum na temat Tamronów i doszukujesz się wad. Czy af sprawny, czy pierścień prawidłowo chodzi.
    Miałem podobnie, ale zdrowy rozsądek wygrał. Pan sprzedawca podpiął dwa, coś tam pstryknął, wybrał lepszy i kupiłem. Po pierwszych zdjeciach Tamronik mnie zachwycił, czasem zdarza się że nie trafi ale ja zwalam to na nieumiejętne kadrowanie. I tyle.
    Moje kitowe badziewie nie ma absolutnie podejścia do tej sztuki.
    Więc bez szydery, ciesz się robieniem zdjęć!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może i racja

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie jak celujemy na sam środek w tablicy testowej i ostrość ff/bf po lewej i po prawej satronie wychodzi w różnych miejscach czy to normalne?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co myślicie o ostrości tego zdjęcia celowałem na końcówkę łyżeczki. Dla mnie nie za ostre jak na ten obiektyw.

http://www.flickr.com/photos/olek1979/5113438037/

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Olek namoamo ma rację ja też byłem wystraszony opiniami o Tym obiektywie.
    Kupiłem i jestem strasznie zadowolony, szkoda tylko że pogoda jakoś nie nastraja do plenerów ostatnio, jednym słowem pstrykaj i zobaczysz jak wyglądają zdjęcia, a testy są dobre ale do czasu obiektyw do czego się przekonałem dzięki podpowiedziom starszych kolegów (starszych i mądrzejszych) jest do zdjęć nie do testów.

A co do ostrości to sprawdź jakie masz ustawienia aparatu bo zauważyłem dość dużą różnicę ostrości na tym obiektywie w zależności odo ustawień puszki

Pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów