Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: niebanalny temat 5d czy 5d2 !

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    podsumuje dotychczasowe rozwazania, jesli chodzi o ogniskowe 24mm i ponizej bede mial to samo co z 5d. decydujac sie w takim razie na zestaw z 5d2 zyskają dodatkowo moje inne zabawki....

czy moze jednak ktos zechce obalic moją chęć do sklonienia sie do zestawu z 5d2 ?

Temat jest IMHO jednak banalny, bo chyba najważniejsze, to kupić 5D2 z takim, czy innym szkłem (które wymienisz na inne, jeśli okaże się za szerokie/wąskie/ciemne itp.itd.).
    Stara piątka jest już leciwa, zwykle po sporym przebiegu, coraz bardziej starzeje się moralnie i niedługo raczej trudno będzie ją sprzedać.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molmagic Zobacz posta
    Ja obalę Twoje słowa:

Nie są one prawdą. W mojej opinii oba te zestawy są inne, można tu mówić np. o różnym stopniu uniwersalności zestawu.
    czyli nie uzyskam tej samej ekspozycji na 5d iso 1600 + f1,4 co przy 5d2 iso 6400 + f2,8 ?
    ochajtajsie

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

czyli nie uzyskam tej samej ekspozycji na 5d iso 1600 + f1,4 co przy 5d2 iso 6400 + f2,8 ?
    No teoretycznie uzykasz
    Przejrzałem Twoją stronkę i muszę stwierdzić, że do tego co fotografujesz te 16mm będzie jak znalazł - 24 już może być za wąsko (szczególnie patrząc na te fotki snowboardowa na rampie

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

5DII i 16-35. Mimo wszystko wybrałbym taki zestaw, szeroko, uniwersalnie i w miarę jasno
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

a 5d mkI z 16-35 jak sie spisuje, bo wlasnie na takie cos sie czaje...wole zaoszczedzic na body teraz, a kupic dopiero mkIII jak wyjdzie, bo az tak ogromnej roznicy miedzy I a II to raczej nie ma...

Domyślnie

jak było wcześniej ---> 5dmk2 digic 2 vs digic 4 ... jeżeli pstrykasz poza studiem to nie ma się co zastanawiać - 5dmk2 to prawie noktowizor
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kobas8 Zobacz posta
    a 5d mkI z 16-35 jak sie spisuje, bo wlasnie na takie cos sie czaje...wole zaoszczedzic na body teraz, a kupic dopiero mkIII jak wyjdzie, bo az tak ogromnej roznicy miedzy I a II to raczej nie ma...
    jest ... kolosalna ;-) też miałem taki dylemat (mk1 czy mk2), wybrałem mk2 i to był dobry wybór
    Ostatnio edytowane przez dr Dundersztyc ; 23-10-2010 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

ja az takich róznic nie widzialem. podrozowalem troche z 5d mkI i mkII, zostal ze mna mkI, przy tych cenach dla mnie nie warto bylo dorzucać kasy a jak potrzebujesz hiper wysokiego iso to i tak pozostaje Ci tylko d3 albo mareczki. 1600 jest w pelni uzywalne, 3200 zreszto tez poza specyficznymi sytuacjami ale wtedy to i mkII nie powala.
    z 16-35 nie bylo zadnych problemow, zreszto jakos przed MKII ludzie zdjecia musieli robic. Mnie natomiast rozczarowalo połączenie mki z 70-200/4, jakos dziwnie to dzialalo. Myslalem ze to obiektyw ale jego nastepny wlasciciel bardzo sobie chwalil go.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zreszto to tylko aparat, jak Cie stac dolozyc i nie bedziesz z tego tytulu mial powody to kupuj MKII, napewno nie zawiedziesz sie, ale jak masz oszczedzac na sloiku albo fajnej podrozy to bierz mki i tez bedziesz zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez SirRoot ; 23-10-2010 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Zależy do czego ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

U mnie 70-200/f4 z mkI działa bardzo dobrze, dużo lepiej niż w połączeniu z 50D (pewność AF, ostrość, szczegóły).

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Ekspozycja może i ta sama, ale obrazek przyjemniejszy będzie zdecydowanie z 24L (oczywiście zależy od sytuacji ). 24L to najjaśniejsze z najszerszych szkiełek i żadnym innym nie osiągniesz takiego efektu. Nie chcę się bawić we wróżkę, ale pewnie i tak skończysz z 24L na 5D I lub 5D II.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów