Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: niebanalny temat 5d czy 5d2 !

Domyślnie

wcale nie tak mało bo przy odległości 250 cm, 24mm i przysłonie 1.4 mamy 94,3 cm
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html?...e=.5&units=1.0
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

orlen.ownlog.com napisz mi jeszcze co będziesz fotografował tym zestawem, bo to bardzo ważne. Może trzeba iść innym tokiem myślenia w doborze sprzętu, bo co innego fotografować jaskinie, a ci innego ludzi podczas tańca

Domyślnie

zarówno sesje extreme na ulicy z mocnym oswietleniem blyskowym jak i koscioły podhala ciemne niczym jaskinie (weselicha w rownie ciemnych drewnianych karczmach tez sie trafiajom)
    ochajtajsie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    wcale nie tak mało bo przy odległości 250 cm, 24mm i przysłonie 1.4 mamy 94,3 cm
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html?...e=.5&units=1.0
    Ale fajny kalkulatorek
    BTW - 50 1,4 którą od Ciebie kupiłem na wiosnę jest rewelacyjna i wszyscy nie mogą się nadziwić że przy pełnej dziurze jest tak ostro :razz:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    zarówno sesje extreme na ulicy z mocnym oswietleniem blyskowym jak i koscioły podhala ciemne niczym jaskinie (weselicha w rownie ciemnych drewnianych karczmach tez sie trafiajom)
    No to raczej polecam polecam do takiej roboty markaII z 16-35 i lampę. W ciemnej karczmie niewiele ci się zda nawet 1,4 bez błysku gdy ludzie tańczą. Ostatnio robiłem zdjęcia w takiej ciemnicy i na ISO3200 i f1,4 czas mi wychodzila na poziomie 1/50s i wszystkie fotki tańczące bez lampy były poruszone. Postawiłem lampę z parasolem w kącie i z radiowym TTL i wszystko było ładne na 2,8
    Ostatnio edytowane przez ArekLodzPl ; 20-10-2010 o 12:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Mam jakieś szczęście do szkieł wszystkie są ostre
    Sprzedałem kupując 35-tkę potem kupiłem 24 i sprzedałem 35, zrobiła się duża dziura do 85 więc ... znów mam 50/1.4
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Faktem jest również że wraz ze wzrostem iso spada rozdzielczość obiektywu.
    Niestety gadasz bzdury kolego. Czułość na żaden parametr OBIEKTYWU nie wpływa. Na obrazek już co innego...

Wracając do tematu. Pomiędzy f1.4 i f.2.8 wprawdzie jest taka różnica jak pomiędzy iso 1600 a 6400, tylko że na f4 to już Kolejny stopień w plecy.

Jeśli kościoły są ciemne jedyne wyjście dla Ciebie to 5dII, co za tym idzie 16-35 też. Drugi zestaw może Ci nie wyrobić, choć też jest świetny.

pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molmagic Zobacz posta
    Niestety gadasz bzdury kolego. Czułość na żaden parametr OBIEKTYWU nie wpływa. Na obrazek już co innego...

Wracając do tematu. Pomiędzy f1.4 i f.2.8 wprawdzie jest taka różnica jak pomiędzy iso 1600 a 6400, tylko że na f4 to już Kolejny stopień w plecy.

Jeśli kościoły są ciemne jedyne wyjście dla Ciebie to 5dII, co za tym idzie 16-35 też. Drugi zestaw może Ci nie wyrobić, choć też jest świetny.

pozdro
    łojezu rzeczywiście mój błąd z tą rozdzielczością obiektywu - co innego miałem na myśli a co innego napisałem, oczywiście że o obrazek codzi

Domyślnie

podsumuje dotychczasowe rozwazania, jesli chodzi o ogniskowe 24mm i ponizej bede mial to samo co z 5d. decydujac sie w takim razie na zestaw z 5d2 zyskają dodatkowo moje inne zabawki....

czy moze jednak ktos zechce obalic moją chęć do sklonienia sie do zestawu z 5d2 ?
    ochajtajsie

Domyślnie

podsumuje dotychczasowe rozwazania, jesli chodzi o ogniskowe 24mm i ponizej bede mial to samo co z 5d. decydujac sie w takim razie na zestaw z 5d2 zyskają dodatkowo moje inne zabawki....

czy moze jednak ktos zechce obalic moją chęć do sklonienia sie do zestawu z 5d2 ?
    Jeśli ktoś zna się chociaż trochę na fotografii i cykał obiema puszkami na pewno nie będzie Cię odwodził od chęci zakupu marka II
    Konstrukcja nowsza i moim zdaniem dużo lepsza

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Ja obalę Twoje słowa:
    podsumuje dotychczasowe rozwazania, jesli chodzi o ogniskowe 24mm i ponizej bede mial to samo co z 5d
    Nie są one prawdą. W mojej opinii oba te zestawy są inne, można tu mówić np. o różnym stopniu uniwersalności zestawu.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów