Ekspozycja może i ta sama, ale obrazek przyjemniejszy będzie zdecydowanie z 24L (oczywiście zależy od sytuacji). 24L to najjaśniejsze z najszerszych szkiełek i żadnym innym nie osiągniesz takiego efektu. Nie chcę się bawić we wróżkę, ale pewnie i tak skończysz z 24L
na 5D I lub 5D II.
Temat jest IMHO jednak banalny, bo chyba najważniejsze, to kupić 5D2 z takim, czy innym szkłem (które wymienisz na inne, jeśli okaże się za szerokie/wąskie/ciemne itp.itd.).
Stara piątka jest już leciwa, zwykle po sporym przebiegu, coraz bardziej starzeje się moralnie i niedługo raczej trudno będzie ją sprzedać.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
5DII i 16-35. Mimo wszystko wybrałbym taki zestaw, szeroko, uniwersalnie i w miarę jasno![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
a 5d mkI z 16-35 jak sie spisuje, bo wlasnie na takie cos sie czaje...wole zaoszczedzic na body teraz, a kupic dopiero mkIII jak wyjdzie, bo az tak ogromnej roznicy miedzy I a II to raczej nie ma...
Ostatnio edytowane przez dr Dundersztyc ; 23-10-2010 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost
ja az takich róznic nie widzialem. podrozowalem troche z 5d mkI i mkII, zostal ze mna mkI, przy tych cenach dla mnie nie warto bylo dorzucać kasy a jak potrzebujesz hiper wysokiego iso to i tak pozostaje Ci tylko d3 albo mareczki. 1600 jest w pelni uzywalne, 3200 zreszto tez poza specyficznymi sytuacjami ale wtedy to i mkII nie powala.
z 16-35 nie bylo zadnych problemow, zreszto jakos przed MKII ludzie zdjecia musieli robic. Mnie natomiast rozczarowalo połączenie mki z 70-200/4, jakos dziwnie to dzialalo. Myslalem ze to obiektyw ale jego nastepny wlasciciel bardzo sobie chwalil go.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zreszto to tylko aparat, jak Cie stac dolozyc i nie bedziesz z tego tytulu mial powody to kupuj MKII, napewno nie zawiedziesz sie, ale jak masz oszczedzac na sloiku albo fajnej podrozy to bierz mki i tez bedziesz zadowolony.
Ostatnio edytowane przez SirRoot ; 23-10-2010 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost