Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Szeroki kat do 5d

Coś już napisał Awatar grzegorzkalisz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Szeroki kat do 5d

Czesc, nosze sie z zamiarem zakupu obiektywu szerokokatnego i mam problem z wyborem. Zamarzyl mi sie 16-35L ale ze wzgledu na cene musze jeszcze chwile zaczekac. Zainteresowalem sie w takim wypadku 17-40L jednak po przeczytaniu dosc duzej ilosci negatywnych opini na jego temat jestem w kropce. Mysle w tym momencie nad Tamronem o podobnych parametrach. Czy jestescie w stanie wypowiedziec sie w tym temacie?? Dziekuje z gory za pomoc.

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Miałem 17-40L na 40D i chwaliłem bardzo mocno to szkło.
    Po dużych przemeblowaniach musiałem niestety go sprzedać i po zakupie 5DII szukałem sam dla siebie czegoś podobnego.
    Z racji finansowych wybór padł na Sigmę 17-35 HSM f2.8-4 może zainteresuj się też taką opcją?
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Na razie mogę tylko powiedzieć, że po przeczytaniu sporej liczby opinii i testów i przykładowych zdjęć 17-40L jest na mojej liście zakupów
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzkalisz Zobacz posta
    Zainteresowalem sie w takim wypadku 17-40L jednak po przeczytaniu dosc duzej ilosci negatywnych opini na jego temat jestem w kropce.
    W większości są to opinie purystów sprzętowych lub sfrustrowanych fotoziutków, że kupili czerwony pasek, a zdjęcia jakimś cudem same nie wychodzą lepsze...
    Mam 17-40L na FF, genialne szkło do krajobrazów, do reporterki (gdzie mamy światła pod dostatkiem). Pancerne, szybkie, ostre w całym zakresie. W różnych kombinacjach przysłony i ogniskowej oczywiście mniej lub bardziej, ale tak na prawdę nie ma co narzekać...

http://canon-board.info/showthread.php?t=29941
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11591
    http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzkalisz Zobacz posta
    Czesc, nosze sie z zamiarem zakupu obiektywu szerokokatnego i mam problem z wyborem. Zamarzyl mi sie 16-35L ale ze wzgledu na cene musze jeszcze chwile zaczekac. Zainteresowalem sie w takim wypadku 17-40L jednak po przeczytaniu dosc duzej ilosci negatywnych opini na jego temat jestem w kropce. Mysle w tym momencie nad Tamronem o podobnych parametrach. Czy jestescie w stanie wypowiedziec sie w tym temacie?? Dziekuje z gory za pomoc.
    no chłopie, nie wiem czy to z lenistwa czy braku wiedzy nie chce Ci się przeszukać tego forum ale ten temat był wałkowany setki razy. powodzenia!

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Mam 17-40 i zlego słowa nie powiem,tak jak wiekszość ludzi którzy mieli albo maja to szkło...i nie chodzi tu o sama czerwoną obwódkę,tylko o wykonanie,cene i jakość obrazu jaką daje to szkło...w tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic lepszego,a napewno nie lepiej wykonanego...mozesz szukać u tamron,ale to bez sensu gdy jest takie szkło ...
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Canon 17-40
    Tamron 17-35 - jeśli uda Ci się znaleźć...
    Sigma 12-24
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moze warto poczekac na: http://www.tokinalens.com/products/t...28profx-a.html

chyba jeszcze nie jest dostepna, ale lada dzien powinna byc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

A ja polecam Samyang 14/2.8- sam używam. A miałem wcześniej 16-35/2.8 II i sprzedalem.
    Kosztuje śmieszne pieniądze, jest znacznie szerszy od wymienionych szkieł), diabelsko ostry od 2.8, swietna praca pod swiatlo. AF w takim szkle jest zbędny. A dystorsje falista (która i tak rzadko wychodzi na zdjeciach) łatwo usunąć- to szkło jest w bazie w jakimś programie który to koryguje (nie wiem jakim, bo nie używam korekty dystorsji).
    Filtrów (tzn. polara) i tak nie używam przy takich ogniskowych bo nie lubię nieba w kolorowe plamy.

Domyślnie

Jeśli chodzi o jakość wykonania i kolory zdecydowanie canon, jeśli brakować będzie światła na szerokim tamron 17-35.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów