Pokaż wyniki od 701 do 710 z 755

Wątek: Przetestuj swój komputer!

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Jaki RAM i jaka płyta główna, jeśli wszystkie komponenty są sprawne, to tylko te dwie rzeczy powyżej potrafią czasami się "nie lubić".
    Pamiec to dwa razy 2GB firmy 'Crucial', niestety nie wiem gdzie sprawdzic jaka jest plyta glowna.. Komuter to zlozonyw fabryce lenovo, ja tylko dolozylem wymienilem mu pamiec na wieksza. Poniewaz jest to wersja 32 bit on widzi tylko 3GB RAM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Po pierwsze to chyba nie właściwy temat...

Po drugie zmiana komputera wcale nie musi rozwiązać problemu. Przyczyny mogą być rozmaite:

- problemy z hardware, jakaś niestabilność z powodu płyty głównej, zasilacza lub pamięci albo nieodpowiedniego dopasowania części
    - jakieś problemy z software, sterowniki czy niezgodność innego softu
    - problem samego DPP w szczególnych warunkach

Ja bym zaczął od zrobienia formata, postawienie całego systemu od zera i instalację absolutnego minimum softu, tylko podstawowe sterowniki które są absolutnie konieczne do pracy z DPP (np. sterowniki do karty graficznej jeśli system jej nie wykrywa i rozdzielczość nie nadaje się do pracy) i wtedy spróbował czy nadal się wiesza. Popracował tak kilka dni.
    Jeśli by się nie wieszał, to oznacza, że problem był w sofcie. Z czasem doinstalujesz kolejne programy i zdiagnozujesz czy któryś z innych programów nie powodował problemów.

Natomiast jeśli chodzi o pipetę do balansu bieli, to mnie też się wiesza najnowsze DPP na pipecie i najwyraźniej tak to już jest z DPP i trzeba poczekać na nowszą wersję, która będzie pozbawiona tego błędu, albo zmienić soft na inny. Może to być tańsze rozwiązanie, niż zmiana komputera.
    No taka naprawa polegajaca na ustawieniu wszytskiego od zera moze cos zmieni. Na wszelki wypadek moze kupie nowa pamiec innej firmy i wroce do ustawien fabrycznych komputera. Co ciekawe on mial na sobie wczesniej viste, ale juz w sklepie zmienili ja na XP, ale to chyba nie pownien byc problem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Znalazlem cos wiecej o moim kompie: Intel® Core 2 Duo Processor E6300, 1GB, 160GB 7200RPM SATA HDD, no diskette drive, PCI/PCIe Tower (3x4), Intel Graphics Media Accelerator 3000, Multi-Burner Plus 16x, Broadcom Gigabit Ethernet, Windows XP Professional
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 15-03-2010 o 19:50 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów