ASUS K50IJ
VISTA HOME
Pentium Dual-Core 2 GHz
RAM 4GB
PS CS3
18 sek.
Jak wrócę do domu to przetestuje jeszcze stacjonarkę.
24sek.
CoreDuo 2x3Ghz
3gb ram 667mhz
GF 9600GT 512mb
SataII seagate 500gb/7200rpm
Win7 x64
PS CS4 x64
Jak na tego dzieciaka to całkiem całkiem. Choć karta grafiki i dysk były wymieniane w stosunku do oryginału.
12h to dla mnie 2 dni![]()
Tylko współczuć. Ja jak mam nowy sprzęt to robie obraz w ghoście i jak coś nie halo to go przywracam (5-8 minut) i hula jak nowe.
GG: 538295
SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane
A jak coś nie halo po kilku miesiącach użytkowania, gdy coś tam już pozmieniałeś w ustawieniach programów, w zainstalowanych programach, w wersjach programów i sterowników, w ustawieniach systemu? To też przywrócenie i hula jak nowe?
Bo mi po przywróceniu "stanu zerowego" (który oczywiście robię tuż po pełnej reinstalacji) po paru miesiącach dojście do utraconych zmian zajęłoby tyle co ponowne stawianie systemu... dlatego robię ghosta co miesiąc mniej więcej usuwając kopie starsze niż 3 miesiące, zachowując jednak kopię stanu zero (nie wiem po co, nigdy się nie przydała jeszcze).
Na C mam system i programy
Na D mam zmienne (ustawienia programów/kontakty, archiwum WTW, Skype, itp)
Na E mam dokumenty
NA F mam multimedia
Na G mam inne (download/temp)
A wiec przy ghoscie nic nie trace a ustawienia sa zawsze aktualne, a programow co miesiac nie zmieniam. Uzywam to co mam bo staram sie miec i udaje sie na razie miec to legalne.
GG: 538295
SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane
A mi się wydawało, że większość zmiennych trzymana jest w rejestrze i tylko co wybitniejsze programy mają swoje ustawienia zapisywane do plików.
Właśnie o tym jest parę ostatnich postów. Raz zrobisz obraz, ale potem po paru miesiącach już taki obraz jest niezbyt aktualny - różne updejty do programów wychodzą, nowsze wersje, nowsze sterowniki itd no i potem aktualizowanie systemu z obrazu może zająć prawie tyle samo czasu co pełna reinstalka.
A obraz samego systemu bez software w przypadku Windows 7 zaoszczędza max pół godziny - tyle trwa instalacja. Cóż... każdy niech sam sobie wybiera metodę.