Strona 65 z 71 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 755

Wątek: Przetestuj swój komputer!

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    nie chce mi się instalować wszystkiego od początku
    E tam. Dwa dni i po robocie. A satysfakcja z czystego systemu - bezcenna.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

ASUS K50IJ
    VISTA HOME
    Pentium Dual-Core 2 GHz
    RAM 4GB
    PS CS3

18 sek.
    Jak wrócę do domu to przetestuje jeszcze stacjonarkę.

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

24sek.

CoreDuo 2x3Ghz
    3gb ram 667mhz
    GF 9600GT 512mb
    SataII seagate 500gb/7200rpm
    Win7 x64
    PS CS4 x64

Jak na tego dzieciaka to całkiem całkiem. Choć karta grafiki i dysk były wymieniane w stosunku do oryginału.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

12h to dla mnie 2 dni

Domyślnie

Tylko współczuć. Ja jak mam nowy sprzęt to robie obraz w ghoście i jak coś nie halo to go przywracam (5-8 minut) i hula jak nowe.
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Tylko współczuć. Ja jak mam nowy sprzęt to robie obraz w ghoście i jak coś nie halo to go przywracam (5-8 minut) i hula jak nowe.
    A jak coś nie halo po kilku miesiącach użytkowania, gdy coś tam już pozmieniałeś w ustawieniach programów, w zainstalowanych programach, w wersjach programów i sterowników, w ustawieniach systemu? To też przywrócenie i hula jak nowe?
    Bo mi po przywróceniu "stanu zerowego" (który oczywiście robię tuż po pełnej reinstalacji) po paru miesiącach dojście do utraconych zmian zajęłoby tyle co ponowne stawianie systemu... dlatego robię ghosta co miesiąc mniej więcej usuwając kopie starsze niż 3 miesiące, zachowując jednak kopię stanu zero (nie wiem po co, nigdy się nie przydała jeszcze ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A jak coś nie halo po kilku miesiącach użytkowania, gdy coś tam już pozmieniałeś w ustawieniach programów, w zainstalowanych programach, w wersjach programów i sterowników, w ustawieniach systemu? To też przywrócenie i hula jak nowe?
    Bo mi po przywróceniu "stanu zerowego" (który oczywiście robię tuż po pełnej reinstalacji) po paru miesiącach dojście do utraconych zmian zajęłoby tyle co ponowne stawianie systemu... dlatego robię ghosta co miesiąc mniej więcej usuwając kopie starsze niż 3 miesiące, zachowując jednak kopię stanu zero (nie wiem po co, nigdy się nie przydała jeszcze ).
    Na C mam system i programy
    Na D mam zmienne (ustawienia programów/kontakty, archiwum WTW, Skype, itp)
    Na E mam dokumenty
    NA F mam multimedia
    Na G mam inne (download/temp)

A wiec przy ghoscie nic nie trace a ustawienia sa zawsze aktualne, a programow co miesiac nie zmieniam. Uzywam to co mam bo staram sie miec i udaje sie na razie miec to legalne.
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A mi się wydawało, że większość zmiennych trzymana jest w rejestrze i tylko co wybitniejsze programy mają swoje ustawienia zapisywane do plików.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Ladny OffTop koledzy
    Co do reinstalki systemu to mozna ja zrobic w czasie krotszym niz 12h, wystarczy zrobic obraz systemu i po sprawie :P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Ladny OffTop koledzy
    Co do reinstalki systemu to mozna ja zrobic w czasie krotszym niz 12h, wystarczy zrobic obraz systemu i po sprawie :P
    Właśnie o tym jest parę ostatnich postów. Raz zrobisz obraz, ale potem po paru miesiącach już taki obraz jest niezbyt aktualny - różne updejty do programów wychodzą, nowsze wersje, nowsze sterowniki itd no i potem aktualizowanie systemu z obrazu może zająć prawie tyle samo czasu co pełna reinstalka.
    A obraz samego systemu bez software w przypadku Windows 7 zaoszczędza max pół godziny - tyle trwa instalacja. Cóż... każdy niech sam sobie wybiera metodę .

Strona 65 z 71 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów