No, narazie używam komputera jedynie do CB i oglądania zdjęć ;-) Podkręcałem teraz tylko dla satysfakcji. Zmnieniłem FSB z 166 do 201MHz i napięcia CPU z 1,6 do 1,675V a chłodzeniem zajął się wentylator pokojowy
EDIT: płyta to EPOX 8RDA3i
No, narazie używam komputera jedynie do CB i oglądania zdjęć ;-) Podkręcałem teraz tylko dla satysfakcji. Zmnieniłem FSB z 166 do 201MHz i napięcia CPU z 1,6 do 1,675V a chłodzeniem zajął się wentylator pokojowy
EDIT: płyta to EPOX 8RDA3i
51 sek.
P4 2,8GHz
512Mb RAM (mało !)
ale test był na PS CS nie 2 więc pewnie nie miarodajny.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
W koncu zdecydowalem sie na ten test, ale z ciekawosci odpalilem Paint Shop Pro 9.... i tu niespodzianka. Radial blur, wszystkie ustawienia jak dla PSa, i wynik - ok. 1 sekundy (nie potrafie dokladnie zmiuerzyc).
Ciekawe, czy obrazek wynikowy dla obu programów jest taki sam. Jeżeli tak - mogłoby to sugerować pewną tendencję firmy Adobe do komplikoania algorytmów, co z kolei tłumaczyłoby zadziwiającą szybkość pracy Lightrooma...
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
podobnie jest na gimpie tez kolo 1sek ;-)
ale tutaj wazne jest zeby przetestowac ta konkretna procedure tak zeby wyniki byly porownywalne - nie chodzi tu o otrzymanie podobnego obrazka czy tez testu predkosci PS'a - chodzi o to z jaka predkascia komp pokona ten algorytm ... wiec testy na innych programach nie nadaja sie do porownania w tym tescie
Ależ rozumiem, rozumiem.
Widzialem wczesniejsze rozwazania nt. Gimpa, ja dorzucilem 2 grosze o PSP.
Tako rzecze Watson.
wiem wiem ;-)...
no to ile ci wyszlo w PSie?
No dobra - przyznam się.
Ostatni raz PS gościł u mnie na dysku w 1995, była to bodajże wersja 3.0.
Jak tylko znajde CD z softem do mego Eosa (o ile dobrze kojarze, jest tam Elements 4) - zainstaluje i przeprowadze testa.
Tako rzecze Watson.
no i stalo sie - mozna testowac ;-)
HP nx9420 Intel Core Duo T2500 2GHz, 2GB RAM, CS2 - 27 sek.
czyli identycznie jak
G5 dualcore 2 Ghz z 2,5 GB RAM, CS2
no ja zyje z cyferek... duzej ilosci cyferek wiec klawiatura numeryczna to podstawa wyboru laptopa ;-)
dobra, dobra Intel Core Duo tez nie jest najnowszy ;-) teraz jest juz Intel Core 2 Duo
w kazdym razie jest niezle - jakies 2x szybciej niz P4 2.4 z 1GB ram na ktorym do tej pory obrabialem zdjecia - bo wydawalo mi sie ze jest szybki![]()