Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A na czym działa sieciówka? Na forcedeth czy nvidiowych? Jest to Marvell 88E81111?
Jedna i druga śmiga. Wszystko na dystrybucyjnym jądrze Fedory (z updates, aktualnie 2.6.14-1.1644_FC4smp). Nvidia na forcedeth, Marvell na sk98lin. Używam nvidii, bo zgłasza się pierwsza (eth0) ;-), ale druga działała w testach równie dobrze.

A na czym dzwięk? Alsa intel8x0? Czip realteka alc850 rev 2 albo 0 (zależy kogo pytam)? Sprawdzałeś surround?
Alsa intel8x0 + ac97. Surround nie sprawdzałem, bo tak czy tak jak przyjdzie co do czego, będę chciał dorwać jakieś starsze SBLive (zależy mi na hw mixing).

Edit: Jeszcze jedno: która wersja jajka? U mnie na 2.6.14.x nie inicjuje PnP, konkretnie nie rozdaje IRQ, marudzi, że bug biosu...
Jak wyżej. To co musiałem dodać do opcji jądra to 'notsc clock=pmtmr', żeby uniknąć problemów z czasem w SMP.

Cytat Zamieszczone przez Mikolaj
Do Auwo, ew. Muflona - głośny jest ten Raptor?
Ja akurat w domowym sprzęcie Raptora nie mam (nie jest mi potrzebny, to co robię w 99% mieści się w RAM), ale z tego co kojarzę, to różnica jest, ale niewielka. W moim subiektywnym odczuciu, w porównaniu ze zwykłymi dyskami on tak trochę... kurde, ciężko znaleźć słowo.. powiedziałbym, że "piszczy". Ale to naprawdę nieważne, przecież tego się nie kupuje do pracy w Wordzie, ale na workstację, która ma być koniem roboczym.