Do Auwo, ew. Muflona - głośny jest ten Raptor?
Do Auwo, ew. Muflona - głośny jest ten Raptor?
DSLRs & lenses
Trochę popierduje, ale znośnie.Zamieszczone przez Mikołaj
Jedna i druga śmiga. Wszystko na dystrybucyjnym jądrze Fedory (z updates, aktualnie 2.6.14-1.1644_FC4smp). Nvidia na forcedeth, Marvell na sk98lin. Używam nvidii, bo zgłasza się pierwsza (eth0) ;-), ale druga działała w testach równie dobrze.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Alsa intel8x0 + ac97. Surround nie sprawdzałem, bo tak czy tak jak przyjdzie co do czego, będę chciał dorwać jakieś starsze SBLive (zależy mi na hw mixing).Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jak wyżej. To co musiałem dodać do opcji jądra to 'notsc clock=pmtmr', żeby uniknąć problemów z czasem w SMP.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ja akurat w domowym sprzęcie Raptora nie mam (nie jest mi potrzebny, to co robię w 99% mieści się w RAM), ale z tego co kojarzę, to różnica jest, ale niewielka. W moim subiektywnym odczuciu, w porównaniu ze zwykłymi dyskami on tak trochę... kurde, ciężko znaleźć słowo.. powiedziałbym, że "piszczy". Ale to naprawdę nieważne, przecież tego się nie kupuje do pracy w Wordzie, ale na workstację, która ma być koniem roboczym.Zamieszczone przez Mikolaj
Nie do końca zrozumiałem. Masz dwie sieciówki? Czy oba drivery działają?Zamieszczone przez muflon
A ja nawet mam, ale mam tylko 3 gniazda PCI na płycie i to za mało... Chwilowo mam jedno wolne, bo wywaliłem jeden napęd dvd...Alsa intel8x0 + ac97. Surround nie sprawdzałem, bo tak czy tak jak przyjdzie co do czego, będę chciał dorwać jakieś starsze SBLive (zależy mi na hw mixing).
Tego problemu szczęśliwie nie mamJak wyżej. To co musiałem dodać do opcji jądra to 'notsc clock=pmtmr', żeby uniknąć problemów z czasem w SMP.![]()
A8N Premium ma dwie sieciówkiZamieszczone przez Tomasz Golinski
Hmm. To dziwne. Wygląda na to, że mam tą Marvelową tylko, i że powinna chodzić na sk98lin, ale ten sterownik jakiś wredny: nic nie pisze. Ładuje się i nie zgłasza żadnego interfejsu, nic o zasobach, nic a nic.Zamieszczone przez Auwo
Forcedeth za to pisze o sobie sporo:
Ale nie widziało połączenia jak ostatnio testowałem. Chwilowo nie mam drugiego kompa, żeby sprawdzić porządnie (a zbyt głupi jestem, zebym wiedział, czy łącząc dwie sieciówki w tym samym powinienem dostać jakiś rezultat pozytywny, czy nie :> ), w każdym razie, lampki się nie świecą...Kod:forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.35. ACPI: PCI Interrupt Link [APCH] enabled at IRQ 20 ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0a.0[A] -> Link [APCH] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 66 PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0a.0 to 64 eth1: forcedeth.c: subsystem: 01043:8141 bound to 0000:00:0a.0 eth1: no link during initialization.
22s. - PS CS2 na Pentium D 3.0, 2GB (dual 667Mhz), intel i955x.|
Loading sig, please wait...
|||||||||||||----35%----------------
Canon EOS system
Eeee moment, eth1? To znaczy że masz dwie karty, ale tylko jedną dziurę w płycie?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Może był dołączony jakiś śledź z gniazdem?
K8N4-E - ma jedna sieciowkę