Jeszcze raz:
30,78s
na laptopku Compaq nx 7400
Jeszcze raz:
30,78s
na laptopku Compaq nx 7400
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
Dzisiaj bylem w Apple Store zeby sobie obejrzec te Mac Pro przed zakupem. Wyszedlem bardzo zadowolony. Oto dlaczego:
Przeprowadzilem ten test na obrazku z motylem. Wyniki:
- Mac Pro, 2x 3GHz dual-core Xeon, 4GB RAM, PS CS 2 - 9 sek.!
- Mac Pro, 2x 2.66GHz dual-core Xeon, 2GB RAM, PS CS 2 - 10 sek.!
Ktory pecet tak potrafi?
Poza tym nalezy pamietac ze:
- te Mac Pro w Apple store sa troche zamulone bo kazdy klient wlacza sobie na nich kazdy mozliwy program. Nie da sie tez przeprowadzic tego testu zaraz po restarcie
- PS CS 2 chodzi na Mac Pro poprzez Rosetta (taki jakby emulator) bo Adobe jeszcze nie wypuscil wersji na procesory Intela pod MacOSX. Wszystkie instrukcje musza byc wiec tlumaczone z PowerPC na architekture Intela. To podobno spowalnia Photoshopa o jakies 50%.
Ciekawe jaki szybki bedzie PS CS 3 na Mac Pro? Czyzby ten test mial zrobic w 5 sek?![]()
Ja podkrece do 2.6 Ghz mam 18-19s
na ale to sa dwuprocesorowe, tutaj jeszcze nie bylo chyba PC dwuprocesorowego ;-) ale mysle ze porywnywalne procesorowo PC beda szybsze i o polowe tansze ;-)
trzeb by juz chyba pomyslec nad innym testem - bo jak tu wyniki schodza ponizej 10sek to jest juz malo miarodajnie - w koncu 1 sek roznicy przy 10 sek to az 10% ;-) wiec moze skalujmy obrazek do 4000px ;-)
taa ciekawe jaki czas wykręci Pentium 4rdzeniowy którego ma niedługo wypuścic Intel zaznacze ze kazde jądro mam miec po 2GHz i na kazdym po 1024Kb cash.![]()