Strona 71 z 76 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 755

Wątek: Przetestuj swój komputer!

Domyślnie

podkręciłem swojego do 3,2GHz i skróciło się o 0,2s ale to dalej ponad 5s jest, jeszcze która wersja PS, moja CS4

Coś już napisał Awatar Scorpion
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez traphezz Zobacz posta
    (...)
    czas: 5,6s

z tego co zauwazylem to bardziej sie proc liczy niz ram przy tym wiec nie wiem jak ten czas uzyskales :0
    Ja też nie wiem, nie wnikam. Taki wyszedł i już. Dla uściślenia PS to CS3 a procek nie był kręcony. Oczywiście bez programów w tle.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No tak... Sprawdziłem raz jeszcze i wcześniej musiałem dać d... ;-)
    Sorki za zamieszanie, he, he...

Prawidłowy czas to 5,3 sek.
    Ostatnio edytowane przez Scorpion ; 11-03-2010 o 22:37 Powód: Automerged Doublepost
    30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX

Zablokowany

Domyślnie

Panowie, to jak zrobic miarodajny test? Ten z poczatku watku pokazal mi 25s, a DPP przy balansie sie nadal wiesza. Sprawa jest o tyle pilna ze jesli nie poradze sobie z zawieszajacym sie DPP, to bede musial kupic nowy komputer, nie bardzo mnie w tej chwili na to stac ale nie bede mial wyjscia. Mimo iz wszystko inne chula jak nalezy to DPP i niekiedy Bridge wiesza sie. Jak mam sprawdzic czego to wina? W srodku mam WIN XP 32 bit. Intel 6400 2CPU 2.13 3GB RAM, chyba powinno wystarczyc?
    Na czym swoja prace opiera takie DPP podczas ustawiania pipeta balansu bieli? Pracuje na kosciach pamieci czy procesorze? Kosci zawsze mozna wymienic..

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    W srodku mam WIN XP 32 bit. Intel 6400 2CPU 2.13 3GB RAM, chyba powinno wystarczyc?
    Jaki RAM i jaka płyta główna, jeśli wszystkie komponenty są sprawne, to tylko te dwie rzeczy powyżej potrafią czasami się "nie lubić".

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze to chyba nie właściwy temat...

Po drugie zmiana komputera wcale nie musi rozwiązać problemu. Przyczyny mogą być rozmaite:

- problemy z hardware, jakaś niestabilność z powodu płyty głównej, zasilacza lub pamięci albo nieodpowiedniego dopasowania części
    - jakieś problemy z software, sterowniki czy niezgodność innego softu
    - problem samego DPP w szczególnych warunkach

Ja bym zaczął od zrobienia formata, postawienie całego systemu od zera i instalację absolutnego minimum softu, tylko podstawowe sterowniki które są absolutnie konieczne do pracy z DPP (np. sterowniki do karty graficznej jeśli system jej nie wykrywa i rozdzielczość nie nadaje się do pracy) i wtedy spróbował czy nadal się wiesza. Popracował tak kilka dni.
    Jeśli by się nie wieszał, to oznacza, że problem był w sofcie. Z czasem doinstalujesz kolejne programy i zdiagnozujesz czy któryś z innych programów nie powodował problemów.

Natomiast jeśli chodzi o pipetę do balansu bieli, to mnie też się wiesza najnowsze DPP na pipecie i najwyraźniej tak to już jest z DPP i trzeba poczekać na nowszą wersję, która będzie pozbawiona tego błędu, albo zmienić soft na inny. Może to być tańsze rozwiązanie, niż zmiana komputera.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Jaki RAM i jaka płyta główna, jeśli wszystkie komponenty są sprawne, to tylko te dwie rzeczy powyżej potrafią czasami się "nie lubić".
    Pamiec to dwa razy 2GB firmy 'Crucial', niestety nie wiem gdzie sprawdzic jaka jest plyta glowna.. Komuter to zlozonyw fabryce lenovo, ja tylko dolozylem wymienilem mu pamiec na wieksza. Poniewaz jest to wersja 32 bit on widzi tylko 3GB RAM
    Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Po pierwsze to chyba nie właściwy temat...

Po drugie zmiana komputera wcale nie musi rozwiązać problemu. Przyczyny mogą być rozmaite:

- problemy z hardware, jakaś niestabilność z powodu płyty głównej, zasilacza lub pamięci albo nieodpowiedniego dopasowania części
    - jakieś problemy z software, sterowniki czy niezgodność innego softu
    - problem samego DPP w szczególnych warunkach

Ja bym zaczął od zrobienia formata, postawienie całego systemu od zera i instalację absolutnego minimum softu, tylko podstawowe sterowniki które są absolutnie konieczne do pracy z DPP (np. sterowniki do karty graficznej jeśli system jej nie wykrywa i rozdzielczość nie nadaje się do pracy) i wtedy spróbował czy nadal się wiesza. Popracował tak kilka dni.
    Jeśli by się nie wieszał, to oznacza, że problem był w sofcie. Z czasem doinstalujesz kolejne programy i zdiagnozujesz czy któryś z innych programów nie powodował problemów.

Natomiast jeśli chodzi o pipetę do balansu bieli, to mnie też się wiesza najnowsze DPP na pipecie i najwyraźniej tak to już jest z DPP i trzeba poczekać na nowszą wersję, która będzie pozbawiona tego błędu, albo zmienić soft na inny. Może to być tańsze rozwiązanie, niż zmiana komputera.
    No taka naprawa polegajaca na ustawieniu wszytskiego od zera moze cos zmieni. Na wszelki wypadek moze kupie nowa pamiec innej firmy i wroce do ustawien fabrycznych komputera. Co ciekawe on mial na sobie wczesniej viste, ale juz w sklepie zmienili ja na XP, ale to chyba nie pownien byc problem.
    Znalazlem cos wiecej o moim kompie: Intel® Core 2 Duo Processor E6300, 1GB, 160GB 7200RPM SATA HDD, no diskette drive, PCI/PCIe Tower (3x4), Intel Graphics Media Accelerator 3000, Multi-Burner Plus 16x, Broadcom Gigabit Ethernet, Windows XP Professional
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 15-03-2010 o 19:50 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    No taka naprawa polegajaca na ustawieniu wszytskiego od zera moze cos zmieni.
    Dla mnie to nie jest naprawa, tylko standardowa higiena pracy z komputerem, nie rzadziej niż raz na kilka miesięcy (mniej niż pół roku). Tam gdzie mam porobione obrazy systemu nawet częściej. Oczywiście mam tu na myśli format, a nie instalowanie minimum sterowników i szukanie błędów.

Zablokowany

Domyślnie

Przywrocilem ustawieniach fabryczne I zainstalowalem na nowo XP na systemowej partycji, dalej to samo.. DPP po parunastu zdjeciach ustawianych pod katem balansu bieli wiesza sie.. Pozostaje jeszcze chyba sprobowac innej karty graficznej( teraz GeForce 8600 256 pamieci) I innych kosci RAM- u. Ma ktos jakies pomysly jak przetestowac inaczej ten komputer?

Początki nałogu

Domyślnie

pomiar powoli traci sens, niecałe 3 sek.
    i7 Xeon 2,66 na 3,3 Mhz, 12GB, P6T delux V2m, 64bit

większa dokładność pomiaru to samo zadanie (bez resize) z 120MB TIFFem z 5D2, ok.47 sek

slużę tiffem:rolleyes:
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Dopiero zaczyna Awatar Mario32
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

WINDOWS 7-64BIT
    i7920
    ATI RADEON HD 5700 SERIES
    6GB RAM 1600
    CS4-64 BIT
    4.05 sek
    Cytat Zamieszczone przez Mario32 Zobacz posta
    WINDOWS 7-64BIT
    i7920
    ATI RADEON HD 5700 SERIES
    6GB RAM 1600Mhz
    CS4-64 BIT
    4.05 sek
    Nie zauważyłem że w tle chodził mi program antywirusowy,dlatego po jego wyłączeniu czas spadł o jedną sekundę w dół
    czyli mam około 3,05 sek.
    Ostatnio edytowane przez Mario32 ; 05-04-2010 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost
    Aparat i obiektyw

Strona 71 z 76 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów