Zdawało mi się, że RLE to nie różnica w jakości, ale może masz rację. bo rzeczywiście jest wolniej: 16s. Korekta: gimp 2.2.6
Nno, kamień spadł mi z serca ;-) Ale i tak nie wiadomo jak to porównywać z oryginalnym testem. Duty, co dokładnie kryje się w PS pod pojęciem: "Filtr/Rozmycie/Rozmycie promieniste>wartość 100 i jakość: najlepsza" ?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Tak to dokładnie jest w polskiej wersji photoshopa, tu masz instrukcję dla wersji ang.:Zamieszczone przez muflon
"1. Left click on the image and save it on your desktop, it is 87.6KB size.
2. Open image in Photoshop and resize "Width" to 2000px, the "Height" will change automatically, then click "OK".
3. Click "Filter - Blur - Radial Blur".
4. Set "Amount" to 100. Then select "Spin" and "Best".
5. Do not forget again to select "Best", if you choose lower, the processing time will be shorter and you will not believe speedness of your system ).
6. Be ready with the stopwatch. Click "OK" along with start button of your stopwatch.
7. Record the time needed until the progress bar in the lower window of Photoshop disappear.
8. Report the time in seconds along with a bit information of your system."
Spin z punktu 4 jest automatycznie zaznaczone po wybraniu, więc nie pisałem.
W polskiej wersji: "Metoda rozmycia > obrót"
Ostatnio edytowane przez Duty ; 28-11-2005 o 00:01
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.
Hmm, w helpie do Gimpa jest napisane, że zarówno IIR i RLE dają takie same rezultaty (i wygląda to właśnie na "radial blur"). Ale w taką różnicę szybkości to nie wierzęZamieszczone przez Duty
Pewnie czegoś nie wiemy...
Cięzkie jaja. Pod linuxem gimp ręcznie kompilowany z optymalizacjami jest deczko wolniejszy od wersji win! Z drugiej strony mam wersje developerską, więc może jest mniej odgrzybiona.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
w poligrafii standardowy test szybkosci kompa
to obrócenie B1 (100cm x 70cm) 300dpi w cmyku o jeden stopien
EDIT: w PSie oczywiscie, teraz mam 7.2 sek a jak u was?
Ostatnio edytowane przez bonk ; 28-11-2005 o 00:31
...
67s - pIV2,8 512 ram 333mhz PS CS2
ps. laptopa mi sie zachcialo swego czasu - ale muła mam![]()
Ostatnio edytowane przez Auwo ; 28-11-2005 o 00:36
@bonk - zaprzestałem pomiaru czasu po 2 minutach
idę stąd bo w kompleksy wpadnę - chyba czas na zmiany sprzetu ;P