Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 5D vs beton

Domyślnie

Dzięki za wszystkie sugestie i rady
    Poproszę o dokładniejsze sprawdzenie, bo faktycznie lepiej wydać parę złotych więcej niż potem się zdziwić.

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Podobno serwis na czerniakowskiej, róg chełmskiej jest kapitalny.
    Znalazłam - Czerniakowska 71 Akurat mam tam rzut beretem, więc jadę na Czerniakowską

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Na mój gust to nie będzie matówka. Punkty AF są za matówką a nie na niej.
    Nie strasz... Punkty AF się nie poprzesuwały, tylko potwierdzenie ostrości...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka Zobacz posta
    Znalazłam - Czerniakowska 71 Akurat mam tam rzut beretem, więc jadę na Czerniakowską
    tylko to nie jest autoryzowany serwis wiec jezeli masz gwarancje to i tak za wszystko zaplacisz itd.

punkty AF widoczne na matowce nie sa na matowce tylko na innej plytce i koledze o to chodzilo

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Za matówką (nad nią) jest szybka z naniesionymi punktami AF (które aparat jakimś tam sobie znanym patentem podświetla), jeśli ta szybko się przesunęła (nie na bok, ale do góry lub na dół) to podświetlenie trafia w inny punkt, chociaż patrząc przez wizjer wygląda, że wszystko jest na swoim miejscu.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    tylko to nie jest autoryzowany serwis wiec jezeli masz gwarancje to i tak za wszystko zaplacisz itd.
    Nie mam już gwarancji, ale gwarancja to chyba i tak nie obejmuje napraw związanych z upadkiem na beton...

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Za matówką (nad nią) jest szybka z naniesionymi punktami AF (które aparat jakimś tam sobie znanym patentem podświetla), jeśli ta szybko się przesunęła (nie na bok, ale do góry lub na dół) to podświetlenie trafia w inny punkt, chociaż patrząc przez wizjer wygląda, że wszystko jest na swoim miejscu.
    Ze wstydem się przyznam, że aż tak dokładnie budowy to ja nie znam. Podświetlenie właśnie trafia w inny punkt i to widać w wizjerze, ale ostrością trafia w wybrany punkt.
    Aparat już w serwisie, ale pan Bykowski był pod wrażeniem, że metalowa część obudowy jest wgięta, lekko ale jest... i postraszył mnie, że pryzmat mógł dostać lub elektronika jakaś...

Domyślnie

Aparat odebrany z serwisu Odkleił się diodowy czujnik podświetlający punkty auto-focusa. Pan Bykowski zastrzegał, że nie może mu się nie udać przykleić ich idealnie i może być niewielkie przesunięcie. Ja żadnego przesunięcia nie widzę Ślady po uderzeniu korpusu o beton zostały zamalowane, aparat wyczyszczony, matryca i lustro umyte. Wszystko kosztowało mnie 250 zł czyli znośnie
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O, dobra wiadomość, gryzę się cały czas czy do niego nie zanieść mojego fiszaja, ale boję się ceny tejże usługi. No ale cóż, kiedyś zanieść trza będzie. Dobrze wiedzieć że przynajmniej nie zdziera. To był jedyny znak zapytania jeśli chodzi o p. Bykowskiego. Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

jesli fisz samyanga to można samemu rozkrecac i naprawiać
    a moze ktos podać namiary na ten serwis? jakie e-mail?
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

http://katalog.pf.pl/Warszawa/wyslij...B1485-m20.html

...i wszystko jasne

Pozdrawiam serdecznie
    ....C50E....C40D

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie mogę wysłać nic z tego formularza, może ktoś*podać jakiś telefon?

BTW, ja mam jakiś pechowy egzemplarz, najpierw w innym temacie pisałem
    jak mi wypadł z ręki na asfalt, z tym sobie już poradziłem, wczoraj w teatrze
    narodowym nie wiem kiedy przypieprzyłem o cóś i pękło mi szkiełko
    na wyświetlaczu. Na szczęście tylko szkiełko, wyświetlacz cały ... ale pech mega

Serwis po długich rozmowach będąc osobiście orzekł okolice 1000PLN, ten drugi,
    co obudowe załatwiałem 350 komplet usługa z wymianą, spróbował bym jeszcze
    u tego Pana z Czerniakowskiej, może jest inne wyjście, tańsze ...
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Bykowski Witold - Serwis Fotograficzny
    Warszawa
    ul. Czerniakowska 71 pok. 110
    tel. 22 851 19 65 , fax 22 851 19 65

Powodzenia.
    ....C50E....C40D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów