Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 5D vs beton

Domyślnie 5D vs beton

Witam,
    podczas wakacyjnego wyjazdu aparat spadł mi na beton z wysokości ok 1,5 m, upadł na stopkę do mocowania lampy błyskowej. Działa ale poprzesuwały się "w górę" punkty wskazujące wyostrzenie. Kiedy wybieram na przykład środkowy punkt AF to podczas ustawiania ostrości podświetla się górny punkt AF, ale ostrzy na środkowy, analogicznie dzieję się podczas ostrzenia na najniższy punkt AF - po podświetla się środek. Podczas ostrzenia prostokąciki wyświetlają się częściowo. Czy ktoś domyśla się co się mogło poprzestawiać albo popsuć? Wołałabym mniej więcej wiedzieć co się mogło uszkodzić i ile może kosztować naprawa, zanim oddam aparat na Żytnią.
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Matówka mogła się poruszyć i przsunąc,ile to bedzie kosztowało trudno powiedziec bo jeśli nie wiesz to serwis canona nie wycenia na odległośc i trzeba im sprzęt pokazać,ale myśle że jeśli to sama matowka to nie wiecej niż 200-300zł chyba że do tego znajda inne uszkodzenia
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na Żytniej ekspertyza jest bezpłanta. Nie ma na co czekać, szczególnie, że jesteś w Warszawie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ERRATA: "bezpłatna" a nie "bezpłanta" oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 19-10-2010 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    bo jeśli nie wiesz to serwis canona nie wycenia na odległośc i trzeba im sprzęt pokazać,ale myśle że jeśli to sama matowka to nie wiecej niż 200-300zł chyba że do tego znajda inne uszkodzenia
    I to są jakieś jaja.
    Pisałem maila z zapytaniem o cenę wymiany matówki - "nie wyceniamy na odległość".
    Dziś tam pojechałem (pół godziny szukałem miejsca parkingowego).
    Pan, który przyjął sprzęt, od razu podał cenę - 100PLN + 60PLN za czyszczenie matrycy. Nie mógł tego zrobić mailem???
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podobno serwis na czerniakowskiej, róg chełmskiej jest kapitalny. Na pewno znajdziesz w necie, dzisiaj zebrałem namiary od znajomego fotoreportera i zawieruszyła mi się karteczka.

Niedawno moja piątka również zaliczyła niezłą glebę, z 1,5 metra na betonowe podłoże (taką kratkę, jaką się wykłada parkingi), ze dwa fikołki zrobiła. Wygięły się metale przy zaślepce na baterię tak, że musiałem ją lekko przypiłować nożem, żeby się dało swobodnie otwierać/zamykać i z bani. Przynajmniej po tym nie zwracam uwagi na to, że mi korpus trzeszczy (vide mój ostatni wątek tu)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    (pół godziny szukałem miejsca parkingowego).
    Nie wiem, po co się tak gimnastykowałeś. Ten parking za szlabanem jest dla klientów serwisu bezpłatny. Wystarczy powiedzieć parkingowemu, dokąd się jedzie
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na mój gust to nie będzie matówka. Punkty AF są za matówką a nie na niej.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie wiem, po co się tak gimnastykowałeś. Ten parking za szlabanem jest dla klientów serwisu bezpłatny. Wystarczy powiedzieć parkingowemu, dokąd się jedzie
    Dzięki Kolaj!
    Za płotem same zakazy a SM szuka żeru, tj kasy.
    Biegam, bo lubię

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka Zobacz posta
    Wołałabym mniej więcej wiedzieć co się mogło uszkodzić i ile może kosztować naprawa, zanim oddam aparat na Żytnią.
    Tak jak napisał Kolaj wycena jest bezpłatna i nie zobowiązuje do zlecenia naprawy. Ponadto, po upadku na beton z takiej wysokości, aparat i tak wymaga przeglądu w serwisie, bo za trzy miesiące, w momencie gdy będziesz wykonywać "zdjęcie życia", puszka może odmówić dalszej współpracy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Podobno serwis na czerniakowskiej, róg chełmskiej jest kapitalny. Na pewno znajdziesz w necie, dzisiaj zebrałem namiary od znajomego fotoreportera i zawieruszyła mi się karteczka
    Na czerniakowskiej to Bykowski ma serwis. A wiadomo, ze Bykowski to klasa sama w sobie.

Polecam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów