Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Yongnuo ST-E2 - już jest

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A skąd masz taką informację? Masz już może ten wynalazek u siebie? Może jakiś mały teścik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    A skąd masz taką informację? Masz już może ten wynalazek u siebie? Może jakiś mały teścik
    Skąd? przeczytałem ze zrozumieniem specyfikację z linka post #19

Domyślnie ST-E2 kompatybilnosc

Ja mam Canon 20D, niby nie ma na liście kompatybilnych aparatów, ale mam nadzieję że działa.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    Skąd? przeczytałem ze zrozumieniem specyfikację z linka post #19
    Aha, tylko napisałeś, że urządzenie działa z serią 5d i wyżej, a na stronie jest napisane "Kompatybilne aparaty: Canon 1000D 550D 500D 450D 400D 350D 50D 40D"

więc podejrzewam, że chodziło Ci, że urządzenie nie działa z serią 5d i wyżej.

No cóż pewnie trzeba poczekać na jakąś nowszą wersję, albo obejść się smakiem...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dobra namieszałem, sam nie przeczytałem Twojego posta ze zrozumieniem :P
    Ostatnio edytowane przez model ; 30-10-2010 o 12:36 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar profi666
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Zamowilem tego chinskiego ST-e2 jakis czas temu i wczoraj wlasnie dotarl. Nie mialem czasu dluzej sie nim pobawic, ale odpalil, komunikuje sie swietnie z lampami ( mam 2x 430ex) ladnie dziala diodka wspomagania AF. W nieduzym pokoju jest nieistotne czy lampa widzi transmiter czy jest schowana gdzies wysoko na szafie, odpala za kazdym razem. Na zewnatrz przy pochmurnej pogodzie, zasieg jest naprawde spory - lampa odpalala 10 na 10 prob z odleglosci ok 50 krokow, wiec wyglada na to ze pokrywa sie z danymi producenta ( na pewno bylo to 40+ metrow). Kilka krokow dalej i zaczynala sie loteria, raz odpalalo, raz nie, ale i tak jestem pod wrazeniem. Co do dzialania przy slonecznej pogodzie - w najblizszym czasie raczej nie uzycze slonca wiec nie sprawdze... Testowalem transmiter z canonem 5D (mk1) oraz 30D, nie ma zadnych problemow z komunikacja. Wg instrukcji transmiter obsluguje FEC, ale tylko wtedy gdy jest to dostepne w menu aparatu. W moich akurat tego nie ma. Ciekawe czy ciagle bedzie dzialac za 3 miesiace, ale na chwile obecna, zabija canonowskiego na dzien dobry zarowno parametrami; dziala na bat AA, obraca sie na boki, wiekszy zasieg - oraz cena ktora lacznie z wysylka do UE wynosi 120USD.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

no to dylemat, czy YongNuo ST-E2, czy Pixel Knight.
    Jedno i drugie ma swoje wady i zalety. Przy ST-E2 nie trzeba doczepiać/dokupować odbiorników do lamp, wygodniejsze baterie, może pomóc dla AF bez zakładania lampy, Pixel na + nie musi widzieć odbiornika, Słońce mu nie straszne.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    no to dylemat, czy YongNuo ST-E2, czy Pixel Knight.
    Jedno i drugie ma swoje wady i zalety. Przy ST-E2 nie trzeba doczepiać/dokupować odbiorników do lamp, wygodniejsze baterie, może pomóc dla AF bez zakładania lampy, Pixel na + nie musi widzieć odbiornika, Słońce mu nie straszne.
    Według mnie nie ST-E2 nie ma szans konkurować z prawdziwymi wyzwalaczami ponieważ w plenerze praktycznie uniemożliwia sensowne rozstawienia lamp z nałożonymi softboxami i zamiast robić zdjęcia zastanawiasz się czy w ogóle zadziała albo musisz przestawiać tak lampy żeby się zaczęły z ST-E2 widzieć. Także to fajnie że lepszy niż Canonowski ale to i tak niewiele zmienia.

Domyślnie

profi666 - gdzie kupiłeś?

Dopiero zaczyna Awatar profi666
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

kupilem w Chinach przez ebay.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

i na pewno działa z 5D ?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów