Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Jak uzyskać taki efekt?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamar Zobacz posta
    Jak ktoś chce i mu czasu nie szkoda to może i blurować na warstwach i inne cuda wianki krzesać za pomocą PS-uja. Tylko że raczej takie podróby są do wychwycenia i zawsze odbije się to na jakości fotografii jako produktu końcowego. Ja jednak jestem za używaniem filtrów w terenie i uzyskiwaniem cyfrowego negatywu jak najbliższego temu co zamierzam osiągnąć, efekty końcowe są znacznie lepsze a i satysfakcja jakby ciut większa.
    No przecież fader to jest filtr złożony z dwóch polarów kołowego i liniowego (chyba) w którym jest możliwość płynnego ograniczenia wpadającego światła od 2 do 400 EV.
    Więcej tu.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    No przecież fader to jest filtr złożony z dwóch polarów kołowego i liniowego (chyba) w którym jest możliwość płynnego ograniczenia wpadającego światła od 2 do 400 EV.
    Więcej tu.
    Faktycznie dałem plamę No cóż, człowiek się ciągle czegos nowego o świecie dowiaduje... czy ten liniowy spięty z kołowym nie wpływa negatywnie na pracę układu AF?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamar Zobacz posta
    Faktycznie dałem plamę No cóż, człowiek się ciągle czegos nowego o świecie dowiaduje... czy ten liniowy spięty z kołowym nie wpływa negatywnie na pracę układu AF?
    Wpływa chyba tak samo jak normalny filtr ND. Jak ciemno, to AF słaby albo wcale. Przy fotografowaniu w mocnym świetle na dużym otworze światła wystarczy na AF, a przy krajobrazie jest czas na ustawienie ostrości. Można ustawić ostrość, a dopiero podkręcić fadera. Najlepiej spytaj tu. Ja nie używałem tego filtra jeszcze.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów