Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Sigma 150mm F2.8 APO EX DG OS HSM MACRO

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Sigma 150mm F2.8 APO EX DG OS HSM MACRO

Prezentacja 21/09/2010:
    sigma-jp
    sigma-pl
    Inne odnośniki (w zasadzie to samo co wyżej):
    swiatobrazu
    optyczne
    fotopolis
    dpreview

1. ciekawa tendencja z dorzucaniem IS/OS do obiektywów makro.
    2. postęp w nazewnictwie - prawie jak T.!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Hässleholm

Domyślnie

Czy wiadomo kiedy ten obiektyw pojawi sie w sklepach i w jaki przedzial cenowy mierzy Sigma tym szklem? Sympatyczna alternatywa dla elki canona 100mm z IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysgro Zobacz posta
    Sympatyczna alternatywa dla elki canona 100mm z IS
    Raczej dla 180L jak canon raczy dołozyc do niego IS.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Faktycznie zakresem ogniskowej bardziej jest bliska 180L, ciekawi mnie jak ta wersja będzie wyglądała optycznie ? Z tego co do tej pory pokazuje sigma powinno być :-D. Też czekam aż się pojawi i jakoś nikt nie wie kiedy .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Hässleholm

Domyślnie

Oczywiscie obiektywowi blizej do 180L, zrobilem zbyt dlugi skrot myslowy Jestem na etapie wyboru obiektywow do Canona (zmiana systemu) i rozwazalem 100mm L macro Canona. Wszystko co on ma, a co jest dla mnie wazne, plus wieksza odleglosc robocza (tylko jak z uszczelnieniami?) ma ta nowa Sigma. Zmiany w optyce zapewne pozwola temu obiektywowi powalczyc o wysokie miejsce na podium w swojej klasie (konkurencji prawie nie ma ) , byleby cena pozostala na racjonalnym poziomie

Jak dlugo zazwyczaj czeka sie na wejscie sigmowego szkla do sklepow po ogloszeniu? Teraz ida swieta, moze marketing Sigmy zauwazy ta okazje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysgro Zobacz posta
    (tylko jak z uszczelnieniami?) ma ta nowa Sigma.
    W opisie na stronie Sigmy piszą, że oferuje on:"nową, uszczelnianą obudowę, umożliwiając stosowanie go w trudnych warunkach atmosferycznych".

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciekawe jak cena, bo zdecydowanie planuje szklo macro ale koniecznie z IS, obecnie uzywam zwyklego szkla z IS+DCR-250 i kazde macro robie skutecznie z reki. 100L jest ok, ale ciekawi mnie wlasnie cena tej sigmy i 150mm wole bardziej niz 100mm.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: stara wersja bez OS cenowo jest obecnie jak 100L (chyba Lka tylko 200zl drozsza).... Oj patrzac na ceny nowych Sigm, to raczej nie bedzie ciekawie..
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 06-11-2010 o 23:34 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Hässleholm

Domyślnie

Trzeba bedzie ruszyc na polowanie i dac zagranicznym zarobic Mierze z grubsza i bez szczegolnych podstaw gdzies w 4-4,5 tys , miedzy starym modelem i mala elka a 180mm L, blizej tego drugiego niestety... Byleby szybko dali znac ile trzeba na prezent swiateczny dla siebie odlozyc

Coś już napisał

Domyślnie -

Czuję, że w chwili premiery cena wyniesie ok. 5 tys. zł (niestety), z czasem spadnie pewnie w okolice 4.5 tys. ale rewelacji (cenowo) nie przewiduję.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Też tak uważam.
    Mimo zapowiedzi wersji OS miesiąc temu nabyłem 150 macro i jestem baaardzo zadowolony.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów