Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Lampa do do strobingu

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Lampa do do strobingu

Witam
    Jak w temacie jaką lampę polecacie do strobingu interesuje mnie na razie tylko i wyłącznie lampa bo statywy i parasolki mam
    Zastanawiam się nad tym czy lepiej kupić jedną może nie najlepszą lampę , lub dwie tańsze kwota tak do 450zł żeby współpracowały/a z Canonem 450D
    Na allegro ujrzałem coś takiego tyle że jest to chyba najtańsza lampa jaką widziałem
    http://allegro.pl/lampa-blyskowa-by2...281031195.html

Wiem że gotówka jaką posiadam nie jest wcale zadowalająca lecz myślę że idzie coś zdziałać za tą kwotę.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

To nie taka lampa, musi być z nastawami manualnymi.
    Najtańsze i dobre lampy, które maja to co potrzeba to Yonguo YN-460 II.
    Moc taka sama jak 550EX, 580EX.
    Nie potrzebują nawet radia bo maja fotocele.
    Ja mam takie, moi znajomi rowniez.
    Koszt około 140zl za jedna - tylko trzeba czekać 2-tygodnie bo są to najtańsze przesyłki z Hong Kongu. Chcesz szybciej to za nieco ponad 200 zl sa na allegro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Moc taka sama jak 550EX, 580EX.
    Zgadzam się z przedmówcą ale powyższe zdanie jest nieprawdziwe. Mam 580EX i YN-460II. Canonowskie błyskadełko jest dużo mocniejsze. Mimo to, do strobingu to bardzo dobry sprzęt.

Coś już napisał

Domyślnie

a do tego najlepiej kupić kostkę z kablem synchro żeby wyzwolić czy jak najlepiej myślę nad zakupem lamp w polsce aukcje z Hong Kongu jakoś mnie nie przekonują wychodzi 400zł za dwie lampy i jakieś rozsądne rozwiązanie żeby je wyzwolić chciałbym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grubcio644 Zobacz posta
    a do tego najlepiej kupić kostkę z kablem synchro żeby wyzwolić czy jak najlepiej myślę nad zakupem lamp w polsce aukcje z Hong Kongu jakoś mnie nie przekonują wychodzi 400zł za dwie lampy i jakieś rozsądne rozwiązanie żeby je wyzwolić chciałbym
    1)Wyrzuć klawiaturę, bo przyciski ze znakami przystankowymi ci padły
    2) Nie bój się zakupów w HK, bo tamtejsi sprzedawcy są wyjątkowo solidni. Wiele razy zdarzyło mi się, że paczka z Azji szła krócej niż z Pcimia Dolnego.
    3) Lampy Yongnuo są naprawdę godne polecenia, podobnie jak wyzwalacze. Solidnie wykonane i niezawodne. Za 2 lamy z HK wyszłoby ci 280 i zostałoby na wyzwalacz RF602 z 2 odbiornikami. Takim zestawem można się już pobawić.

Domyślnie

najlepiej i tanio radiowo - yongnuo rf-602 (ale za cały zestaw zapłacisz drugie 400zł)
    taniej - chińczyki noname, ale one są zawodne
    jeszcze taniej - kabel, ale tracisz na mobilności i zasięgu (do tego do dwóch lamp musisz poszukać jakiegoś rozgałęziacza)
    bez kosztów - wbudowane fotocele (ale to tylko w pomieszczeniach, w plenerach raczej działało nie będzie)

Coś już napisał

Domyślnie

A czy ta lampa też mogła by być http://allegro.pl/lampa-yn-560-canon...270455065.html i do tego za niedługo dokupiłbym YN-460II

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Odnośnie pytań gdzie kupiłem.
    Kupuje często od tego sprzedawcy (foto4easy)
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320499673199

Przesyłka jest w cenie, tyle ze trzeba czekać do 2 tygodni.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Odnośnie pytań gdzie kupiłem.
    Kupuje często od tego sprzedawcy (foto4easy)
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=320499673199

Przesyłka jest w cenie, tyle ze trzeba czekać do 2 tygodni.
    Naliczają na granicy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O cło oczywiście pytam.
    Ostatnio edytowane przez szogun ; 29-10-2010 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szogun Zobacz posta
    Naliczają na granicy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O cło oczywiście pytam.
    Mi jeszcze nic nie naliczyli, a miałem już kilkanaście paczek.
    Od 2009 handlem drobiazgami z HK kwitnie, bo weszla nowa stawka kwoty wolnej od cła, tj.
    150 EURO - patrz Art. 23 ROZPORZĄDZENIA RADY (WE) NR 1186/2009 z dnia 16 listopada 2009 r. ustanawiającego wspólnotowy system zwolnień celnych.

Także wszystko kupujesz legalnie. Dodatkowo i tak Chińczycy wpisuje na deklaracji na opakowania wartość 1/3 zakupu.
    Jak kupujesz więcej rzeczy i boisz się przekroczyć 150euro, to kupujesz inne rzeczy w kolejnych dniach, a i tak za paczki najczęściej nie płacisz bo są w cenie towaru, jedyny minus to 2-tygodniowy czas dostawy, ale mi on nie przeszkadza.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów