Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 113

Wątek: Zdjęcia ślubne zawodowca !!!

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Jak dla mnie focenie ślubu analogiem to straszna odpowiedzialność gdyż na żywo nie widzi się efektu. Trzeba być naprawdę doświadczonym fotografem żeby porywać się na to.
    Żarty chyba.
    Zdjęcia jak każde inne, tylko stres większy.
    Nie rozumiem o co chodzi z tym ,,efektem na żywo''. To o tym ekraniku z tyłu aparatu mówisz?
    Robię ostatnio również cyfrą i jakoś nie potrafię się zmusić do tego, popularnego ostatnio odruchu opuszczania obiektywu i wpatrywania się w tył aparatu po każdym zdjęciu.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A na temat tego zdjęcia ... to najwyraźniej nie poradził sobie z kontrastem. Przepalenia zostały przyciemnione, razem z całym zdjęciem - dlatego są za ciemne.
    Ciekawe, czy to odbitka z filmu, czy naświetlane ze skanu.
    W którym momencie popsute?
    Musiał chyba złośliwie wyszperać jakiś tak straszliwie kontrastowy materiał (NPC? - nie wiem, nie używałem). Według mnie na prawdę trudno o taki materiał, który nie poradził by sobie w ostrym świetle. Owszem, takie światło bez żadnego wspomagania (blendy, flesz) powoduje mało estetyczne rezultaty, ale nie sposób nie zmieścić tej rozpiętości na negatywie!

Felippe
    Guest

Domyślnie

Jakiś cień drzewa, patyk (czy coś takiego) w kadrze, niostre, za ciemne... i ogólnie coś tu poprawnego ciężko się dopatrzeć. Szkoda, że pamiątka z tej uroczystości jest taka jak widać

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Innych nie mogę pokazać bo jak widzisz awantura o ochronę wizerunku została wywiązana przez osoby trzecie
    [taki mały OT, ale wybaczcie, być może jest to rozmowa na inny topic; który być może już istnieje]

Ogólnie jeśli chodzi o ochronę wizerunku to bardzo, ale to bardzo zdenerwowało mnie [można powiedzieć, że wkur***] to, że ostatnio przeglądając jakiegoś brukowaca był artykuł o jeżdzących pijaczynach i ich ofiarach.
    Były zdjęcia i ofiar i zabójców - z tym, że ofiary normalnie były pokazane tak jakby zdjęcia legitymacyjne, ale zabójcy to już twarze mieli pozasłaniane.
    SIC!

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

PTR - chlopie nie sadz sie jak kura na jajach, bo takie zdjecie to powinno sie opublikowac w gazecie i koniecznie odradzac ludziom tego fotografa co tak
    spie..... robote, to jest poprostu kary godne zeby fotograf zawodowy popelnil takie bledy, nierozumiem o co ten buulwers, moim zdeniem chlopak dobrze zrobil
    ze uprzedzil innych przed banda partaczy zwanych fotografami profesjonalnymi
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Żarty chyba.
    Zdjęcia jak każde inne, tylko stres większy.
    Nie rozumiem o co chodzi z tym ,,efektem na żywo''. To o tym ekraniku z tyłu aparatu mówisz?
    Robię ostatnio również cyfrą i jakoś nie potrafię się zmusić do tego, popularnego ostatnio odruchu opuszczania obiektywu i wpatrywania się w tył aparatu po każdym zdjęciu.
    Ja patrzę - być może dlatego że nie mam jeszcze dużego doświadczenia (zaledwie kilka miesiecy z dSLR). Pewnie dlatego bym się bał analoga zeby czasami nie uzyskać takiego efektu jak powyżej. Ale to tylko moja skromna opinia
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrk
    Tak Auwo, w Bydgoszczy jest dwoch fotografów - ja i Ty
    Wrrrr....
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

O mnie też nie zapominajcie
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ja zacząłem fotografować śluby znajomych a zaczęło się od tego, że znajomym "profesjonalista" sp...ił zdjęcia gorzej niż to które jest prezentowane na początku - nigdy nie uważałem się za profesjonalistę, choć potem udało się parę razy zarobić (jak ktoś chce zobaczyć efekty to zapraszam na stronę) zawsze robiłem analogiem i nie udało mi się nigdy tak spierniczyć zdjęcia

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

-=Festyk=- to na pewno nie Ty - byłem gościem na tym ślubie i poznałbym Twoją mordeczkę

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów