Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: problem z 550d

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

jak juz wiele osob zauwazylo ale nikt niie nazwał rzeczy pio imieniu z aparatem nie ma problemu tylko z twoją wiedzą na temat fotografii

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicolla Zobacz posta
    Bangi, dziekuję za odpowiedź. Nic mi na razie to nie mówi.
    DPP - Digital Photo Professional - program do wołania RAW-ów, no ale może zacznij od tych książek o fotografi

Dopiero zaczyna Awatar Nicolla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeaMan Zobacz posta
    Nicolla powiem Ci tak: po części zgadzam się z Shingo a po części nie przede wszystkim zanim zaczniesz pytać zorientuj się czy już nie ma tu odpowiedzi tu na Twoje pytania, bo nie których irytują pytania na które każdy praktycznie tu zna odpowiedz a tobie nie chce się poszukać. Ponadto jeśli chcesz kogoś krytykować to przynajmniej wcześniej zajrzyj do Jego galerii (warto może coś podpatrzysz ), a i tak nie powinnaś tego robić po prostu po to by być "lepszą" A teraz bierz się do lektury i rób zdjęcia! Nie zrażaj na początku będzie fajne jedno na 100 potem 1/50 a potem to już wystawy :P
    No własnie zajrzałam i dlatego zapytałam o kolory bo Shingo ma na swoich fociach wyjątkowo zbójnickie aż razi a ja mam blade :-(
    Co mi odpisał masz pare postów wyżej, no chyba że on tak robi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    jak juz wiele osob zauwazylo ale nikt niie nazwał rzeczy pio imieniu z aparatem nie ma problemu tylko z twoją wiedzą na temat fotografii
    Hahah żeś teraz walnął jak łysy grzywką o kant kuli
    Do mojej ograniczonej i idiotycznej osoby jak mnie określiłeś dotarło to na podstawie wypowiedzi miłych kolegów parę godzin wcześniej.
    Ale chwalić Shingo napisał coś wreszcie na temat.
    Czytam sobie forum i widać, że kobiet nie lubisz i im jedziesz
    Ostatnio edytowane przez Nicolla ; 18-10-2010 o 23:16 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...bo Shingo ma na swoich fociach wyjątkowo zbójnickie aż razi a ja mam blade :-(
    ale on używa zupełnie innego sprzętu niż my, przede wszystkim lepsze szkła i podejrzewam body 5d mk2

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ale on używa zupełnie innego sprzętu niż my, przede wszystkim lepsze szkła i podejrzewam body 5d mk2
    lepsze szkło , lepsze body to tylko wieksze mozliwosci, jezeli masz ferrari i nie umiesz nim jezdzic to szybko skonczysz w rowie, Zientarski już pokazał klasę że nawet doświadczony kierowca może szybko stracić panowanie nad "sprzętem"

Nikola nie przypisuj mi słów których nie wypowiedzialem/napisałem.
    Co do lubienia nielbuienia kobiet, ja nie lubie leni i nie lubie ludzi którzy idą na łatwizne, O JEST FORUM TO NA BANK MI DADZA ODPOWIEDŹ, ale z własnej inicjatywy to nic. Niewazne ze nie znas sie na sprzecie, niewazne ze niewiesz o sprawch technicznych, niewazne ze twoja wiedza jest mała, wazne jest to że odrazu stwierdzilas ze to wina aparatu, bo przeciez ty jestes de best .
    Żywię niechęć do tego co sam jestem w stanie w internecie znaleźc bo to oznacza że skłania się to do wpisania określonej frazy w bardzo znajej przeglądarce internetowej i wybraniu trzech pierwszych linków zobacz
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...=&oq=&gs_rfai=
    Napisałem że jesteś ograniczona, bo tylko tak mogę nazwać kogoś kogo staćna to aby mieć drogi profesjonalny sprzęt fotograficzny, kogoś kto ma dostęp do internetu, kogoś kto nie jest dzieckiem i nie jest w stanie znaleźć w Internecie (ja to nazywam światową bilbioteką) informacji na tak banalny temat. Twoje podejście jest takie, KUP MI, DAJ MI, POKAZ MI, NAUCZ MNIE, a jak ktos powie POĆWICZ SAMA TO DAJE NAJWIESZKE EFEKTY, to oburzasz sie bo ktoś nie że cie olał tylko dał ci trudniejszą ale duzo lepszą radę, nie takiej jakiej oczekiwałaś. Oczekujesz czegoś od ludzi na forum, od ludzi którzy latami doskonalą swój warsztat fotograficzny , obróbkę, technikę doświtlania i komponowania kadru, a ty chcesz aby kazdy dał ci to od tak, to tak jak bys chciała wiedziećjak sie robi szpagat, rozkraczasz sięi masz szpagat, jednak bez ćwiczeń nic ci z tego nie przyjdzie. Liczysz nato że ktos da ci rozwiaznie w jednym zdaniu i uzyskasz cos co w twojej glowie siedzi? To ty wiesz jaki efekt chcesz uzyskać to ty wiesz czego ma byc wiecej czego mniej to ty wiesz jak ma to wsyzstlko wyglądać a wymagasz od nas w tym odemnie aby powiedzieć ci jak zrobic coś co sama w glowie planujesz... Dziewczyno troche pokory i powagi , zachowujesz sie jak rozwydrzona , rozpieszczona małolata której nie mozna powiedzieć "złego" słowa bo pójdzie sie poskarżyć. Kiedyś wystawisz zdjęcia i ktos napisze ze sie nie podobają i żygać sie chce na ich widok to tez do moderatora zgłosisz? A jak wystawisz zdjęcia na wernisażu i ktos skrytykje to zawołasz ochrone? Przestań bo to nie ja jestem żalosny w tekstach które pisze tylko ty w swoim dziecinnym zachowaniu i podejsciu w którym nie ma żadnego zaangazowania...

Domyślnie

Przynajmniej chamska nie jestem jak ty na początku.
    Nie krytykowałeś zdjecia tylko kazałeś nie focić konie tylko siebie w lusterku
    z dziubkiem a potem podłaczyć pod prad.
    Odkręcasz teraz kota ogonem i taka jest prawda.
    Nie napisałeś żadnej odpowiedzi tylko szydziłeś ze mnie.
    A co upewnić się nie wolno czy z aparatem wszystko w porządku,
    bo Shingo tu się wozi? Naucz się czytać ze zrozumieniem i odwal się w końcu
    ode mnie
    Nie pisz mi tutaj esejów, bo odpowiedź już dostałam nie od ciebie.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

po to jest forum aby chyba się wypowiedzieć, dałaś temat to otrzymujesz odpowiedź, nie chcesz nie wchodz na forum,

Jeżeli wożeniem się nazywasz posiadanie wiedzy którą warto mieć to spoko

Domyślnie

uważam że powinnaś się skupić nie na fotografowaniu koni na tym żeby znaleźć duże lustro i strzelić sobie pare sweet foć z lampą błyskową i dziubkiem, będzie słittt czekam na efekciowne focie malutka

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie ale nie zadawałem też idiotycznych pytań które są wałkowane tysiące razy na forum oraz w całym internecie, naprawde nie jest ciężko wysilić się i znaleźć info. Ja rozumiem że tata kupił ci aparat i teraz tez ktos musi cie tego nauczy ale moze troche samozaparcia i własnej chęci...

No musisz je podłączyć pod 220 i krzyknąć ITS ALIVE i sie zasmiac złowieszczo

Dziękować za te na temat odpowiedzi i ogrom wiedzy :-D
    Gratuluje!!!:-D
    Ostatnio edytowane przez Nicolla ; 19-10-2010 o 00:54 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Przynajmniej chamska nie jestem jak ty na początku.
    Co nazywasz chamstwem? stwierdzenie faktów?

Nie krytykowałeś zdjecia tylko kazałeś nie focić konie tylko siebie w lusterku
    z dziubkiem a potem podłaczyć pod prad.
    to pokazuje najlepiej że kazdą taką wypowiedzieć która jest sarkastyczna bierzesz do siebie ale jak piszę normalnie to beirzesz to jak żart, to jest paradoks i niewiem nad kim tutaj ręce składać...

Odkręcasz teraz kota ogonem i taka jest prawda.
    Nic nie odrwacam, wyrazy są podpisane moim nickiem i pod każdą wypowiedzią mogę się podpisać drugi raz

Nie napisałeś żadnej odpowiedzi tylko szydziłeś ze mnie.
    A ty nie poszukałaś odpowiedzi sama, zbyt leniwa bądź ogarniczona, co by nie wybrać i tak wygląda to słabo...

A co upewnić się nie wolno czy z aparatem wszystko w porządku,
    Można ale od tego są specjalne instytucje, Serwis itp...

bo Shingo tu się wozi? Naucz się czytać ze zrozumieniem
    No tutaj akurat to wlasnie niewiem kto czyta z niezrozumieniem, skoro pytasz o sprawy tak banalne które jak już ci wskazałem można znaleźćna trzech pierwszych stronach google...

i odwal się w końcu
    ode mnie
    To moja sprawa czy wypowiadam sie w danej sprawie czy nie, będe chcciał będe sie wypowiadał, nie masz na to wpływu

Nie pisz mi tutaj esejów, bo odpowiedź już dostałam nie od ciebie.
    to tylko prosta 2 minutowa wypowiedź, chyba niewiesz czym jest esej, a to najlepiej pokazuje że tak drobna wypowiedź jaką ci napisałem to w twoim mniemaniu esej to sorry ale przygoduj sie na duzo wiecej literek, wyrazów,zdań i przecinków w ksiązkach i poradnikach fotografii... nie chce sie cztać nie czytaj ale sądze że nie pytaj skoro nei masz zamiaru wziąć do siebie tego co ktoś mówi.

Domyślnie

Jak chcesz się dzielić wiedzą to zapraszam do mojego nowego wątku
    http://canon-board.info/showthread.p...129#post882129
    może tak coś dodasz i się wykarzesz

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów