Czasem ten sam model gripa jest trzaskany w tej samej fabryce, ale ten dla Canon-a przechodzi z pewnością ostrzejsze testy i ma napis CANON. Stąd cena dwa razy większa![]()
Czasem ten sam model gripa jest trzaskany w tej samej fabryce, ale ten dla Canon-a przechodzi z pewnością ostrzejsze testy i ma napis CANON. Stąd cena dwa razy większa![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Fakt jest taki że jest chinszczyzna-tanizna i tu bez dwóch zdań jakość jest adekwatna do ceny. Ale są sprzęty które wyrobiły sobie już markę na świecie - mimo że są made in china, np. Xindak i Vincent - sprzęt hifi (ale ich ceny nie są już takie małe - jakość wykonania doskonała). Wracając do gripów, byłem użytkownikiem zamiennika do 50D i nie miałem z nim najmniejszych problemów, różnica w cenie przynajmniej dwukrotna.
Zanim go kupiłem zapoznałem się z opiniami innych użytkowników - które były w większości pochlebne.
EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...
grip wymienili na nowy bez naprawiania, do tej pory 0 problemów
No, ale pamiętaj na przyszłość: nigdy więcej zamienników, jeśli obiektywy to tylko "elki", a soft jedynie w postaci PSa. ;-)