Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Zmiana Sytemu _ Witam Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Zapodaj pełną rozdzielczość, to może podejmę wyzwanie
    Co do mitycznego "braku powtarzalności dobrej jakośc w 24-70" to ja dodam swój mit Krąży w tzw. "drugim obiegu" jedno lub 2 szkła, które wykazują poważne defekty - z ręki do ręki. Na ich podstawie rzesza "milosników fotografowania linijek" wypisuje w internecie informacje, o "cięzkim mydle". Druga rzesza "miłośników oglądania zdjęć w powiększeniu 200+%" ma dobre egzemplarze, ale nie potrafi odróżnić defektu od własnej ignorancji.
    Mityczne "mydło" w 24-70 jest tak samo mityczne, jak "kiepski AF" w 5dII.
    To tyle w kwestii mityczności.
    zgadza się
    podpisuję się pod tym :rolleyes:
    i piętka i eLa z internetu, kupione w różnym czasie w różnych sklepach i wszystko GIT. mydła nie ma, linijek nie fotografuję - jest tyle innych rzeczy wartych uwiecznienia ;-)
    ... aaa ... boczne w piątce używam często i co dziwne - też trafiają :-D
    NIE POPADAJMY W PARANOJĘ !!!

Domyślnie

Wierzę na słowo
    A i niedługo na pewno przekonam się osobiści...

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

O tak dla przemyślenia przez noc zapodam link do strony świetnego fotografa,on nie ma FF ale za to jakie ma zdjęcia...?

http://www.parales.pl/index.htm

I teraz zadajmy sobie pytanie czy nawet mając cropa umiemy go w pełni wykorzystać by przejsc na ff i zobaczyć znaczną różnice? bo ja co jakiś czas oglądam te zdjęcia i stwierdzam że dużo czasu minie zanim nawet tego cropa do końca rozgryze...
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu, bo Goralito chce FF, ma na to kasę i do portfela zaglądac mu nie będziemy. Czy wykorzysta ten sprzęt należycie to już inna bajka Ja życzę powodzenia w robieniu fotek i duuuuużo fajnych tematów. Wybrałeś sprzęt z górnej półki, to juz tylko wiedzy i talentu potrzeba do sukcesu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

A nie myślałeś o używkach? Czasami na forum pojawiają się oferty 5d mkII w dobrym stanie i sensownym przebiegiem. 24-70 i 85 regularnie pojawiają sie w dobrych cenach. W takiej opcji spokojnie byś mógł zakupić 5d mkII, 24-70/2.8 i 85/1.8. Bo jak by nie patrzeć 2.8 to ciemnica straszna, szczególnie do portretu. Dodatkowo trochę za krótka ogniskowa jeśli chodzi o portret - w FF 85mm to jest takie minimum (w moim odczuciu w FF idealnie do portretów jest 135 mm).

Dodatkowo co do AF w 5d mkII, z mojego doświadczenia (a nie linijek i wiedzy internetowej) wynika, że AF w 5d mkII jest nieporównywalnie lepszy niż w 40d - jest podobnej prędkości ale za to ma doskonałą powtarzalność.

I nie daj sobie wmówić zakupu cropa. Na tym forum już od jakiegoś czasu jest grupa troli, która nigdy nie miała FF w rękach, ale urządzają wielkie dyskusje o wyższości cropa nad FF (nawet mają odpowiednie dowody - zdjęcia linijek, ścian, ankiety internetowe itp. A jak już im się kończą argumenty - port folia świetnych fotografów którzy fotografują cropami).
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

I nie daj sobie wmówić zakupu cropa. Na tym forum już od jakiegoś czasu jest grupa troli, która nigdy nie miała FF w rękach, ale urządzają wielkie dyskusje o wyższości cropa nad FF (nawet mają odpowiednie dowody - zdjęcia linijek, ścian, ankiety internetowe itp. A jak już im się kończą argumenty - port folia świetnych fotografów którzy fotografują cropami).
    Raczej nikt nie mówi o wyższości,tylko próbuje racjonalnie porównać,pokazać co można tym i tym...i ostudzić gorączke sobotniej nocy do FF bo takich kwiatków na forum coraz więcej co kupują 5dmkII bo myślą że zdjęcia odrazu będą wyglądać jak z katalogu a w rzeczywistości nie mają czego do tego aparatu podpiąć ,a po drugie co ważniejsze brak im umiejętności nawet na tyle źeby cropa wykorzystać.
    Co do pokazywania port folio to miało na celu żeby wkońcu pewna grupa zobaczyła że cropem też da się świetne zdjęcia zrobić,ale chyba ty kolego jestes tez w tej magicznej grupie ff i twierdzisz że zakup ff czyni cuda,zdjęcia same się robią

To może i ja dziś kupie FF
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

weż i dla mnie, oddam kase po pierwszym, bo widzę, że faktycznie jak będę miał FF to dopiero będę robił zdjęcia.. jak się okazuje, to faktycznie mam talent tylko ten crop..

ludzie.. zanim wyniesione na piedestał pełne klatki trafiły do rączek "pro", pierwsze lustra cyfrowe miały APS-C i nikt nie onanizował się wyższością ahtyzmu FF nad cropem... nikt nie walczy z wiatrakami, że to lepsze od tego, bo wiadomo, że obrazek z FF wygląda ciekawiej, ale nie popadajmy po raz kolejny w skrajną paranoję, że tylko pełna klatka robi zdjęcia, a reszta to szmelc z psiej d***..

przychodzi fotoziutek, pyta czy 450D czy 550D a może dozbierać na używaną 40D, a w odpowiedzi dochodzi w każdym wątku do tego samego - pełna klatka, plecak eLek, a i tak nie ma pojęciu o hiperfokalnej, preselekcji czasu, czy panningu... ale pełna klatka da mu moc niczym miecz Jedi...

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Kolejny mega FF fotograf.
    Nie ma sensu pisać bo słusznie pawciolbn zauważa, że o co by ktoś nie pytał to tak nie zrobi zdjęcia bo nie będzie miał FF... żenada.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Magia FF działa i króluje niepodzielnie :0 tylko co z umiejętnościami i talentem? - tego sie nie kupi nw pakiecie z 5DMKII .
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Panowie ale czy ja was proszę o opinię czy mam talent i czy wykorzystam ten aparat??
    Nie musicie się obawiać, będę maksymalnie czerpał z jego możliwości a ciągłe doskonalenie jest wpisane w tą historię.

Nie raz potrafiłem zrobić lepsze foty kompaktem niż inni cyfrowym lustrem, dlatego zmieniłem na lustrzankę, teraz odczuwam pewien niedosyt sprzedałem poprzedni system i dlatego zapytałem o dwa zestawy.

Nie każdy kto ma ciężko uzbieraną kasę i chce obstawić się Lkami jest beztalenciem ..
    Proszę o zamknięcie tematu.
    Dziękuję za rady.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów