Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Zmiana Sytemu _ Witam Canon

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goralito Zobacz posta
    Witam,
    Po wielu przemyśleniach, doszedłem do wniosków że pora na zmianę systemu.
    System jaki używałem wcześniej jest nieistotny ale chciałbym zadać parę pytań doświadczonym użytkownikom Canona.

Nie chcę wychodzić na lenia i z góry mówię że zanim zadałem to pytanie przejrzałem setki art. zarówno w PL jak i EN w poszukiwaniu rad, wiedzy co wybrać.
    Na szczęście ludzi z podobnymi dylematami nie brakowało wiec stoję już przy ostatecznym wyborze zestawu.
    Chcę wydać ok 13 k i o to moje 2 zestawy.
    Canon 7D, F 70-200mm f 4L IS USM, EF 17-40 f/4 L USM, EF 24-105 mm F4.0 L. (lub na podmianę jednego z 2 ostatnich 100 mm F/2.8 L IS)
    Do grudnia jak budżet się poszerzy błyskadło 580EX II, oraz Grypę.
    Drugi zestaw to już FF,
    5D Mk II, 70-200mm f 4L IS USM oraz EF 24-105 mm F4.0 L (wychodzi trochę podan 14 k).

Jestem skierowany w stronę portretu, krajobraz czasami fotoreportaż z imprez.
    Dobrze jest posiadać szybko AF ale z drugiej strony cześć $ warto przeznaczyć na szklarnię.

Proszę o rady oraz wasze opinię który zestaw byłby dla was bardziej hmmm optymalny.

Witaj w stajni Kwanona !!! :-D

Absolutnie Ci radzę od razu kupić FF, zamiast potem odsprzedawać (ze stratą) 7D. :-D
    Co do szkieł, to mam i bardzo Ci polecam: 24-105 LIS, 70-200 f4 LIS, 100 LIS.
    To super szkła i na pewno będziesz bardzo zadowolony.
    Pierwsze z nich - to świetny koń roboczy, a dwa pozostałe słyną z wyjątkowej jakości.
    Powodzenia w zakupach ! :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z uwagi na posiadane zasoby finansowe setkę radzę kupić w drugiej kolejności.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 17-10-2010 o 16:47 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów