Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Zmiana Sytemu _ Witam Canon

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goralito Zobacz posta
    Panowie ale czy ja was proszę o opinię czy mam talent i czy wykorzystam ten aparat??
    Posiadanie FF i torby eLek wcale mi nie przeszkadza być beztaleńciem i nie bardzo rozumiem problem kolegów na siłe odwodzacych od FF.

Jeśli ktoś ma ochotę, niech sobie kupi. Życie służy do tego, żeby się cieszyć.

Wyższość FF nad APS-C jest taka sama, jak APS-C nad FF. Zależy tylko, z której strony się na to spojrzy i jakiego zastosowania się szuka. Ja uważam, że jeśli kupować lustrzankę APS-C, to już lepiej kupić bardzo dobry kompakt. Ale każdy, kto postawi choć jeden sensowny argument przeciw tej tezie, będzie miał tyle samo racji co ja, albo więcej. Bo nie ma jednej dobrej odpowiedzi.

Goralito zdecydował szybko i bardzo dobrze. To sie ceni. Widać, że szuka sposobu na robienie lepszych zdjęć. Kupuje aparat, żeby robić zdjęcia, a nie żeby mieć aparat. Na pewno więc będzie zadowolony.

Gratuluję świetnego wyboru.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

I wszystko w temacie! stać kolege, chce to niech kupuje. Patrzymy na to ze swojego punktu widzenia i tyle. Ja mam, to co mam i na dzień dzisiejszy mi wystarcza, jestem amatorem, czasem coś pstrykne za kase i tyl
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    [...]

Wyższość FF nad APS-C jest taka sama, jak APS-C nad FF. Zależy tylko, z której strony się na to spojrzy i jakiego zastosowania się szuka. Ja uważam, że jeśli kupować lustrzankę APS-C, to już lepiej kupić bardzo dobry kompakt. Ale każdy, kto postawi choć jeden sensowny argument przeciw tej tezie, będzie miał tyle samo racji co ja, albo więcej. Bo nie ma jednej dobrej odpowiedzi.

[..]
    Do kompakta nie ma fisha. Zostaje znowu wybór APS-C i FF. Ja już wybrałem

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Do kompakta nie ma fisha. Zostaje znowu wybór APS-C i FF. Ja już wybrałem
    są nasadki fisheye - miałem taką na minolcie Z1..

dinderi, nikt nie ma problemu i nie odwodzi na siłę od kupna FF - poprostu utarło się na tym forum, że FF jest lekiem na wszystko.. i w jednym wątku ktoś kto nie jest pro i chce kupić pełną klatkę jest ganiony, żeby najpierw poćwiczył z kompaktem, a w innym koleś chce kupić coś na początek, żeby było do krajobrazu i na imieniny wuja po koncie i w propozycjach dochodzi do... tak.. FF... mimo iż ktoś-tam zrobi lepsze zdjęcia kompaktem niż on tym lustrem...

ja się nie upieram przy kupowaniu tego, czy tamtego, bo każdy ma lub nie swoją kase, wizje i możliwości, ale skoro autor wątku pyta o poradę, przedstawia jakieś kryteria, to jeden mu powie to drugi tamto.. wybierze i tak sam... a czy dobrze... czy FF... tu zawsze wybrane mu zostanie FF.. zostanie przez to wciągnięty do grona pro i za tydzień podobnych rad udzieli innym..

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Każdemu według potrzeb, jak powiadają
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    (...) tu zawsze wybrane mu zostanie FF.. zostanie przez to wciągnięty do grona pro i za tydzień podobnych rad udzieli innym..
    No proszę, a ja myślałem (przepraszam - zdawało mi się), że profesjonalista to ktoś, którego profesją jest fotografia, czyli innymi słowy - żyje z fotografii.Wydawało mi się także, że to człowiek robi zdjęcia, a aparat to narzędzie. Ale niech będzie Tutaj profesjonalistą jest człowiek korzystający z pełnej klatki.
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

dobrze myślałeś, myślisz i Ci się zdaje/wydaje... ale pogościsz dłużej na forum i sam dojdziesz do podobnych wniosków.. to żadna uszczypliwość do nikogo - uderz w stół odezwą się nożyczki - i tak pewnie zaraz będzie... posypią się argumenty o ahtyzmie itp, o plastyce, ISO itd. a tak na prawdę mało kto podejdzie do tematu na zasadzie...
    Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Każdemu według potrzeb, jak powiadają
    #
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów