flacha dla każdego kto bez EXIF'a jest w stanie powiedzieć czy te fotki po obróbce są z FF czy cropa

fota 1
fota 2

więc czy warto ulegać FF? czy lepiej odpowiedzieć sobie na pytanie co mi da satysfakcję dobrych zdjęć i pozwoli zaoszczędzić kasę na wakacje
Fakt znam paru gości którzy robią akurat śluby cropami, 40/50d i mówią że nie zamienią tego na żadne 5d chociaż mają do niego dostęp,ale lepiej pracuje im się na tamtych korpusach,a ogladając ich zdjęcia był by problem z powiedzeniem czy to ff czy crop,fakt faktem jeden z nich działa na 2x40d i ma praktycznie same stałki L więc zle to nie może wyglądać.
A dla porównania znam tez paru ,,PRO" speców jeden d3 drugi 1ds ,super szkła pełen lans a zdjęcia to po prostu śmiecie ! i Ci panowie co jadą na 40/50d oblatują ich jak chcą pod każdym względem...
Więc jak się chce to można i cropem super zdjęcia zrobić a nie ciągle myśleć ,,o jezu gdybym tylko miał FF to moje zdjęcia były by MEGA ! " a potem biegniemy do sklepu wydajemy 40k na sprzet po 2 tygodniach rozczarowanie i pukanie się w głowe "kurde wydałem 40 klocków i nie widze różnicy,jak to możliwe ! "