Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Porysowana przednia soczewka pelenga 8mm

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Zmienisz wtedy calkowicie tor optyczny w pewnych miejscach, bedziesz mial mega kreatywne szklo do fotografii krzywo-perspektywowo-koloro-ukosnie-nieznosnej. Mozliwe ze w ogole po spilowaniu nie beda promienie trafiac w nastepna soczewke tylko gdzies w bok i beda znowu ubytki obrazu na zdjeciach Jak chcesz walczyc to walcz, najpierw od bardzo lekko sciernej pasty polerskiej do rys na szklach (np takiej jak usuwa sie rysy na szklach zegarkow). Splyc a przede wszystkich wyrownaj te rysy zeby nie mialy ostrych kantow. Na szmatke paste i wzdloz rys. Jak to nie pomoze, to szklo w obrotowy uchwyt, pod chlodzilo i jedziesz papierami sciernymi od 500 w gore, konczac na 4000 i na koncu pasta polerska od ostrej po najdrobniejsza. Zjedziesz soczewke na tyle ze bedzie mega krzywa, mega dziwna itp ale da rade. Mozesz tez kupic srodek do polerwania kloszy lamp samochodowych, ale jakis pewny. Np mleczko Sonaxa do polerowania szyb
    Możliwe. Publikowałem tutaj parę moich fot z ryby. Im nie zaszkodzi krzywy tor optyczny, czy coś, i tak są krzywe

Na dzień dzisiejszy mam dwa zakłady, jeden to spec zajmujący się optyką, drugi to fachmiszcz polerujący szkła. Pójdę do optyka się zapytać czy da się zrobić z tym cokolwiek na sam początek, może i on da sobie z tym radę.

Jak wywalczę to wrzucę dokładne foty i namiary, na przyszłość będzie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Igi, napisz do Belomo http://www.belarusguide.com/industry1/optical.htm może przyślą Ci soczewkę, jako część zamienną.
    Jeśli wszystkie sposoby zawiodą i będziesz chciał wyrzucić to szkło, odezwij sie najpierw do mnie na PW.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tutaj bezpośredni link do strony producenta http://www.belomo.by/en/Home.htm
    Dzięki wielkie za linka, obiektyw na razie postaram się zreanimować (po prostu nie mam aktualnie kasy na nowy, a będzie mi potrzebny niebawem do paru klipów). Jeśli miałby podzielić los starej 50'ki to się zgłoszę Pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 20-10-2010 o 19:57 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów