Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Czy opłaca się kupić?

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

swoje 40D na allegro pogoniłem za 1900 bez szkła jakieś pół roku temu. więc kwestia 100zł w tą czy w tą ze szkłem to takie, wiesz, rozbijanie g*** na atomy... no i nie napisałeś, że to nie "na początek", a to można było wysnuć.. no i jak nie ta puszka to poszukaj innej cud-oferty

#
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://allegro.pl/canon-40d-sigma18-...262913736.html
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 16-10-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qg1988 Zobacz posta
    W tym problem, że chcę mało wydać na body by zaoszczędzić na szkła;/ Mam tylko Yashicke 50mm 1,7f i nic po za tym. Mam zamiar kupic jeszcze cos szerokiego i 85mm do portretów na wszystko mogę przeznaczyć ok.3500zl. I wiadomo - im mniej na body tym lepsze szkiełka będę mógł sobie zafundować
    I to nie jest różnica tylko 300zł bo jeszcze naprawe trzeba doliczyc do tego;/
    Wg mnie to takie gadanie jest bez sensu. Zaoszczędzić na body żeby kupić lepsze szkła. Ile zaoszczędzisz 200-400 zł między poszczególnymi aukcjami tego samego body. Co za to kupisz ze szkieł?
    Jakbyś miał dylemat 5d a 40d to można zrozumieć.
    Kup 40d dokup obiektyw który ci najbardziej spasi i zbieraj na następny a w tym czasie pstrykaj i ucz się. Tama moja skromna rada.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To już bez różnicy czy na początek czy nie. I tak wybierałem jedynie miedzy 40d i 50d. Nic innego nie wchodziło w grę.

no i jak nie ta puszka to poszukaj innej cud-oferty
    Uważasz, że cieżko bedzie znaleźć lepszą ofertę? Ja planowałem 40d w cenie 1400-1600zł. Dlatego myśle, że za tak zadbany aparat chyba warto dorzucic te 100zł
    Wg mnie to takie gadanie jest bez sensu. Zaoszczędzić na body żeby kupić lepsze szkła. Ile zaoszczędzisz 200-400 zł między poszczególnymi aukcjami tego samego body. Co za to kupisz ze szkieł?
    Za 300zł masz 50mm 1,8f. Niby mam coś takiego w M42 ale AF przyda się przeciez. Tym bardziej, że chcę iść w kierunku fotografii ślubnej. Albo te 400zl moze pozwolic mi na zakup jakiegos jasniejszego obiektywu... Moglbym wydac na sprzet 9tys od razu. Tylko po co, jak moge powoli uzupelniac brakujące elemnty
    Ostatnio edytowane przez qg1988 ; 16-10-2010 o 15:44 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Tym bardziej, że chcę iść w kierunku fotografii ślubnej.
    To nie zdziwi mnie jak ta droga bedzie bardzo dluga i męcząca ...
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja nie liczę na to, że to będzie takie proste Zrobie kurs. Pozniej dla proby u znajomych pocykam, z tym, że ebdzie tez wynajety fotograf. Pozniej moze zatrudnie sie u kogos i dopiero zaczne kombinowac nad wlasnym interesem. Znam ludzi, ktorzy robia zdjecia na slubie nie majac pojecia o fotografii i tym bardziej o lustrzankach. Parametry ustawia wlasciciel, a taka osóbka biega po sali i cyka ile wlezie:P

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Znam ludzi, ktorzy robia zdjecia na slubie nie majac pojecia o fotografii i tym bardziej o lustrzankach. Parametry ustawia wlasciciel, a taka osóbka biega po sali i cyka ile wlezie:P
    Ale jeśli inspirujesz się takimi osobami to sukcesów nie wróże...
    ale to nie o tym temat,bo zaraz kolejny tasiemiec fotoziutkowy się nam zrobi...

Kupuj to 40d... i nie czekaj
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie jest mój wzór do naśladowania:P Ja chce takie osoby szybko zastąpić i ratować fotografię:P Wiadomo przecież, że będę się starał być dobry w tym temacie No wezmę te 40d I już zamykam wątek. Niedługo będę pytał o obiektywy:P Znaczy, nie w tym stylu "Jaki obiektyw do 40d":P tylko poczytam najpierw, a w razie wątpliwości zadam konkretne pytanie

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego moim zdaniem to troszkę sie "napalasz", oczywiście nie twierdzę, że te oferty są złe. Co do aparatów to 40 i 50D to fajne puszki. Moja rada, spokojnie i ostrożnie, bo można niezłego bubla trafić. Nie dawno na forum był wątek 1D z pękniętym korpusem, a miało być cacy. Lepiej dołożyć 100 czy nawet 200 a kupić egzemplarz sprawny. wcześniejsze obejrzenie sprzętu zaoszczędzi wiele rozczarowań.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też nie bardzo rozumiem.Piszesz o fotografi ślubnej nie mając jasnego szkła z AF.
    A jaka masz lampe do ciemnych wnętrz.40 czy 50 to żadna różnica jak nie masz dobrych szkieł i współpracujacej z zestawem lampy,Wydaje mi się że slub to musi się składać z 2x korpus ,2x jasne szkło i fajnie jakby była lampa w zapasie,No i oczywiście pare dobrych zapasowych akumulatorów do body i do lampy,Trzeba jeszcze zabrać sporo pamięci...
    A jak z plenerem? Światło,blenda itd.
    Kurcze naprawde podziwiam cie kolego,
    Ja mam 1d zapisującego na 2 kartach (na jednej jpg,na drugiej RAW),mam jakąś lampe działającą z jedynką ,a w zapasie 450d ale nie mam dwóch, ważnych rzeczy
    Brak mi sxkieł i ...odwagi (dlatego fotografuje rodzinne przyjęcia i imprezy przyjacielskie typu gril czy imieniny).Tobie brak jest chyba tylko ...szkieł,
    Jest sporo imprez, które można łatwo "zrobić",a ujęcia powtórzyć ....
    Slub też możesz powtórzyć,ale musisz poczekać aż młodzi wezma rozwód
    Po rozwodzie to Ci kościół odejdzie...
    Zaraz ,zaraz.Napisałeś że nie jesteś poczatkujacym bo robiłeś już cos swoim pierwszym Canonem.Ale robiłeś nim bez szkieł?
    Moim zdaniem to do slubów masz jeszcze długą drogę ...finansową i chyba praktyczną
    Ale niech sie wypowiedza zawodowcy, bo ja jako amator moge nie mieć racji
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

i po co chłopaka dołujesz

kupi 40d i 85'ke pożyczy szeroki kąt i lampe i zrobi pierwszy ślub, może ma talent i szybko trzaśnie 5 kolejnych, dokupi 24-70

każdy jakoś zaczynał

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów