Wszystko jest względne, bo dla większości z nas nie warto i wydawać $1,300 na 20DZamieszczone przez Pikczer
![]()
Ale poważniejto ja się tak samo pocieszam jak i Ty, bo mnie również na razie nie stać na 5-kę
![]()
Wszystko jest względne, bo dla większości z nas nie warto i wydawać $1,300 na 20DZamieszczone przez Pikczer
![]()
Ale poważniejto ja się tak samo pocieszam jak i Ty, bo mnie również na razie nie stać na 5-kę
![]()
W grudniu lece do USA, wiec mam nadzieje, ze kupie coś w przyzwoitej cenieZamieszczone przez perqsista
![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
dla jednych nie warto dla innych warto jeden samochod ma 5,5s do setki a inny ma 4,9 sek, roznica w czasie niewielka ale warta kupe szmalu i tu masz podobnie... a nawet wiecej bo FF to nietylko crop to rowniez wiecej detali, mniejsze szumy, itp... jesli wszystko bylo by w jednej cenie to co byc kupil ? 350d 20d czy 5d?...Zamieszczone przez Pikczer
Gdzie sens w tym pytaniu ?Zamieszczone przez Jac
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ja tez nie rozumiemZamieszczone przez Cichy
![]()
Przeciez wlasnie pisalem, ze za drogi jak na tak mala roznice, a Ty Jac chcesz je za darmo rozdawac :cool:
Nie chce sie powtarzac, ale spojrz na to:Zamieszczone przez Pikczer
http://www.wildlifeland.com/5D_test2...s/5d_8687.html
taki dowcip fotograficzny ;-) Zeby osiagnac podobna plastyke tego
zdjecia z 20D, musialbym kupic 300 f2.8L - koszty by przerosly 5D.
Czy wart jest 3x wiecej? - nie wiem. Poki co wiem, ze innego takiego
nie ma na rynku. I predzej jest to 2x ($2999).
Crop przy dlugich tele jest super, ale ja podchodze moj temat blisko
i 5D pasuje mi swietnie. Dostrzegam w nowych zdjeciach cos, czego
wczesniej nie mialem. Cala moja strona to zdjecia z 20D.
Mozesz porownac podobne kadry.
Miniaturka z website'u nie oddaje jednak calej prawdy :-)
sens jest wlasnie w tym ze roznica w funkcjonalnosci jest niepoliczalna cenowo... dla jednych jest za drogo dla innch jest w sam raz jeszcze dla innych jest tanio... jesli ktos potrzebuje FF to jest to dla niego tanio bo porowuje do innych FF... sami odpowiadacie (nie wprost) ze kupili byscie 5D gdyby byl tanszy dlatego ze jest lepszy ale dla wiekszosci za granica on wcale nie jest drogi... inny swiat... chodzi mi o to ze argument ceny jest nieistotny... bo jak wszyscy wiedza:
Jeśli się coś lubi, to należy mieć to 'coś' w najlepszym gatunku. /Zygmunt Kałużyński 1918-2004
Nie powtarzasz sie i nie mam zadnych zarzutow co do tych zdjec. Sa bardzo ladne, ostre i mi sie podobaja. Zastanawia mnie tylko jakby to bylo z 20D. Ot taka ciekawosc. :rolleyes:Zamieszczone przez snowboarder
Roznica cenowa pomiedzy: 350D a 20D - 2 razy
Roznica cenowa pomiedzy: 20D a 5D - ok. 2 razy
Roznica cenowa pomiedzy: 5D a 1D Mk II N - 2 tys. PLN![]()
Tu mi cos nie pasuje, rozumiesz? Jesli sprzet ustawiony przez Canona (5D) jako sprzet polprofesjonaly jest tanszy od profesjalnego o grosze, to zastanawia mnie to dlaczego? Czy 1D jest taki kiepski czy 5D taki wspanialy![]()
Zamieszczone przez Pikczer
To sa TOTALNIE inne aparaty. 5D powinienes porownac do 1Ds MkII
i tu roznica jest ponad 2x.
Dobra, aby nie zasmiecac watku EOT.Zamieszczone przez snowboarder
Pozdrawiam serdecznie
pikczer
ps
wszystkiego dobrego z nowym 5D na pokladzie![]()