Cytat Zamieszczone przez md0512
Poza tym nie odważę się nosić po Warszawie (i nie tylko po Warszawie)
W srodku dnia nie masz co sie obawiac... podepnij glowice do statywu i nies bez opakowania... jak sie ktos przyczepi to odejdz krok do tylu , zamachnij sie i sru . Zartuje... Warszawa nie jest tak niebezpieczna jak sie nie pchasz nie wiadomo gdzie w niewiadomych godzinach. Rownie dobrze po Lublinie w nieodpowiednim miejscu i poznej porze mozesz sie obawiac - nie demonizujmy jednego miasta.

czy wieźć pociągiem sprzętu za prawie 1000 zł (już mi kiedyś skubneli dwie karty kredytowe...).
Jedz Polskim Expresem. Ja bardzo polubilem te autobusy ze wzgledu na komfort jazdy (zawsze miejsce siedzace) i bezpieczenstwo (zaden bandyta ci nie wsiadzie, kierowca ma radiowe i komorkowe polaczenie z baza itp). Cena podobna jak PKP, jedzie ok pol godz dluzej. Do Lublina czesto jezdze ze sprzetem (rodzice mieszkaja pod Lublinem) i dlatego polubilem Polski Expres (pociagiem tez balem sie jezdzic),

Najchętniej jednak kupiłbym przez internet z dostawą kurierem do domu. Mam nadzieję, że statywu i głowicy w transporcie nie rozwalą (zakupu aparatu czy obiektywu w ten sposób bym nie ryzykował).
Do Warszawy mozesz przyjechac obejrzec , albo mozesz poczekac az ja przyjade do Lublina (planuje pod koniec sierpnia).
Co do "rozwalenia" ... ten statyw jest naprawde solidny. Jak pisalem wyzej - pociag musialby po nim przejechac by sie wygial. Zaden zwykly transport, nawet tluczenie sie o burty jakiegos kurierskiego minibusa , raczej mu nie zaszkodzi.

Korzystam z Corela Photo-Paint, bo wydał mi się łatwiejszy niż PS. Nie wiem jak z możliwościami w porównaniu z PSem.
Corel to taki "inny PS" . Prawie tak samo potezny ale z inna filozofia obslugi. Alahari go uzywa i niezle sobie radzi... ja jednak wole filozofie PSa, ale tez uzywam go do bardzo ograniczonych retuszy : crop, wyostrzanie, interpolacja, przerobka na cz-b, poprawa kolorow i kontrastu, do zmniejszenia rozdzielczosci do WWW uzywam irfanview z powodu latwiejszego trybu masowego.