Niech ktos mi wytlumaczy dlaczego firmie bardziej sie oplacalo zrobic osobny dobry program DNG conventer, a nie wypuscic kilka KB pomagajacych czytac te nowe RAW-y w plik do aktualizacji..? Uzywanie DNG owszem jest proste i daje podobne rezulataty. Ale jest zmuszan do biegania na okolo z tymi plikami gdy ma sie ich setki jest juz nie fear.
....
I chwala Bogu z tym canonem, co bylo gdybym musial uzywac to 'berlo' nikona
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wyobrazasz sobie, w jakim swietle postawioloby ta firme, pozbawienie softu dla milionow uzytkownikow, nikon'ow canon',ow starszych niz rok czy dwa lata?? No to dali DNG, nikt nie placze a czesc moze sie skusi na nowa CS5[/QUOTE]
Co to znaczy "właściwie są"? Skąd się biorą owe aktualizacje? Z powietrza? Nie! Codziennie przychodzą do pracy programiści i je tworzą. I co miesiąc należy im się za to wynagrodzenie. Skąd się biorą środki na to wynagrodzenie? Z pieniędzy ze sprzedaży aktualizacji i nowych wersji. Jakby aktualizacje były darmowe, nie byłoby kasy, nie byłoby pensji, nie byłoby informatyków, nie byłoby aktualizacji. Aż dziwne, że trzeba tłumaczyć takie oczywiste rzeczy.[/QUOTE] No wlasnie dziwne, ja wierze ze oni ciezko pracuja, naprawde. Ale dziwi mnie fakt, dlaczego nie sprzedaje sie tej aktualizacji jako osobny produkt, tylko pod plaszczykiem nowej wersji programu, ot tak przypadkiem
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Panowie chodzi o zasady, ktorych ta firma jest pozbawiona.