Zamieszczone przez KMV10
w imie przyjazni polsko-radziec.. tfu! polsko-amerykanskiej![]()
Zamieszczone przez KMV10
w imie przyjazni polsko-radziec.. tfu! polsko-amerykanskiej![]()
Jeżeli chodzi o mundury ...to to już było :-) Pamiętam sam chodziłęm w moro i mnie przymknęli , a zostałem zwolniony jak rodzice przywieźli mi cywilne ciuchy, a moro przepadło . Później z racji innych zajęć POLICJI , oraz powszechnością mundurów jakoś o tym zapomniano . A teraz powrót . Jedyną metodą aby uniknąć restrykcji związanych z noszeniem militariów jest np zmiana guzików , przeszycie kieszeni w inne miejśce lub odprucie którejś . Wtedy to nie jest mundur wojskowy ale ubiór podobny ( to tak jak z ustawą o psach niebezpiecznych , niebezpieczny jest ten z papierami a inne to tylko podobne ).
Wcześniejsza władza robiłą zamieszanie ustawą aborcyjną , ta władza mundurami .
Pozdrawiam.
Widać, że i tak wiesz co o tym myśleć, dałeś tego dostateczne dowody już wcześniej.Zamieszczone przez KMV10
Napisałem, co myślę o wrzucaniu wszystkich do jednego worka.
Jeśli masz takich znajomych, to wcale nie znaczy że inni nie mogą mieć lepszych.
P.S> w przeciwieństwie do niektórych mądrali, znam osobiśćie kilku ludzi, którzy latają myśliwcami i zdania nie są tak jednoznaczne co do F16 jak wśród teoretyków.
Oczywiście zakładam że chodzi tu o polskie umundurowanie. Od zawsze jest przepis ze cywile (wyłączając z tego np. uczniów szkol wojskowych) nie mogą nosić polskich mundurów które zawierają naszyte naszywki oraz oryginalnego pasa WP (z logiem wp na klamrze).
Jeśli nie będę mógł ubrać mojego marpata (ju es ej) to to jest jakieś wielkie nieporozumienieBo co ? Bank napadne? Banki napadają ludzie którzy nie chca sie wyrózniać w tłumie.
Interesuje się airsoftem więc raczej nie będę się przebierał na poligonie tylko ubiorę się juz w domu - najwyżej ludzie będą się dziwnie patrzyć w autobusie![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Wszystkich myślących, że moro wojskowe kradnie się w JW informuję, że można je legalnie kupić od ludzi sprzedających je niemal hurtowo. Sądzicie, że skradziono te ciuchy i publicznie wystawia na handel ? To wspaniały ciuch do focenia w terenie.
co innego kradziez z jednostki a co innego demobil
po drugie nie trzeba miec od razu polskiego munduru zeby sie schowac w krzakach. calkiem niezle w polskich warunkach sprawuje sie niemiecki kamuflaz BW (co najwyzej mozna dostac po glowie od jakiegos dziadka partyzanta)
nie generalizuję - widzę jednak praktyczny i moim zdaniem bardzo rozsądny powód do wprowadzenia takich przepisów, które nota bene obowiązują od dawna w krajach powszechnie uważanych za cywilizowane. Moro można mieć dowolne, a nie akurat z pagonami i kieszeniami w 100% zgodnych z mundurami polskiego wojska.Zamieszczone przez sp7uto
BTW: Nie głosowałem na Kaczyńskich, ale robienie z nich demonów i krytykowanie w ciemno wszystkiego co proponują jest dla mnie totalną kpiną (piszę oczywiście o postawie prasy) - i tak odczytuję cytowany na początku fragment.
Ale inną rzeczą jest mydlenie oczu wyborcom sprawami nieistotnymi . Co mnie obchodzi czy ktoś idzie w moro czy nie ? NIC , nich sobie idzie . Są sprawy dużo ważniejsze .
Kubaman czy byłeś może w wojsku czy mówisz to na podstawie kilku znajomych, którzy to pewnie w lotnictwie nie znaleźli się z przypadkuZamieszczone przez Kubaman