Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z Canon 50d

Domyślnie Problem z Canon 50d

Witam .
    Czy miał ktoś z forumowiczów taki problem ?
    Kupiłem 3 tygodnie temu canona 50d poprzednio użytkowałem 450d i byłem zadowolony ale zachciało mi się zmiany więc zmieniłem ,po kilku dniach kiedy testowałem aparat zauważyłem że wbudowana lampa nie działa .
    Kilka dni wcześniej kiedy kurier dostarczył przesyłkę sprawdziłem wszystko i było oki co prawda nie używam lampy wbudowanej ponieważ posiadam 580 ale uważam że to już tak jakby wybrakowany sprzęt.
    Co dziwne to to ,że nie ma żadnego błędu , a w ustawieniach wyświetla się opis : NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ TEGO MENU.PODŁĄCZONA ZEWNĘTRZNA LAMPA BŁYSKOWA. tylko że takowa leży obok aparatu smutny
    Co prawda mam gwarancję i z pewnością zwrócę to body ale zastanawia mnie co mogło się popsuć już po kilku dniach użytkowania.Co może być ???

pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi
    jon bravopl jest online Raportuj zły post Reply With Quote

Domyślnie

Patrząc od strony lcd na sanki, po lewej i prawej stronie znajdują się blaszki, pod prawą jest malutki bolec.
    Jak ściągałeś lampę zewnętrzną najprawdopodobniej nie odbił.;-)
    EOS

Domyślnie

no i wlasnie w tym chyba cały problem , czy istnieje jakiś sposób żeby odbił?
    czy raczej tylko serwis??

Domyślnie

Spróbuj delikatnie odgiąć blaszkę, powinna zwolnić bolec. Użyj małego śrubokręta, scyzoryka, tylko pamiętaj żeby wyłączyć zasilanie.
    EOS

Uprawnienia umieszczania postów