Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem z wbudowaną lampą w canon 50d

Domyślnie Problem z wbudowaną lampą w canon 50d

Witam .
    Czy miał ktoś z forumowiczów taki problem ?
    Kupiłem 3 tygodnie temu canona 50d poprzednio użytkowałem 450d i byłem zadowolony ale zachciało mi się zmiany więc zmieniłem ,po kilku dniach kiedy testowałem aparat zauważyłem że wbudowana lampa nie działa .
    Kilka dni wcześniej kiedy kurier dostarczył przesyłkę sprawdziłem wszystko i było oki co prawda nie używam lampy wbudowanej ponieważ posiadam 580 ale uważam że to już tak jakby wybrakowany sprzęt.
    Co dziwne to to ,że nie ma żadnego błędu , a w ustawieniach wyświetla się opis : NIE MOŻNA WYŚWIETLIĆ TEGO MENU.PODŁĄCZONA ZEWNĘTRZNA LAMPA BŁYSKOWA. tylko że takowa leży obok aparatu smutny
    Co prawda mam gwarancję i z pewnością zwrócę to body ale zastanawia mnie co mogło się popsuć już po kilku dniach użytkowania.Co może być ???

pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Domyślnie Ten sam problem

Witam
    Miałem podobny problem, w czerwcu kupiłem 550d (pierwszą moją lustrzankę) i w lipcu ponieważ była taka potrzeba podłączyłem do niej lampę 430EX II. po odłączeniu lampy zewnętrznej pojawił się ten sam problem. poszedłem najpierw zapytać się w sklepie w którym kupiłem aparat na co sprzedawca , żebym przyniósł aparat bo to coś błahego a ja nie umiem ustawić.
    Zaniosłem aparat i sprzedawca też nie wiedział więc oddałem do serwisu i czekam już trzeci tydzień. Jestem ciekawy co się właściwie stało
    Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

U mnie taki napis pojawił się w 50D po wsunięciu zaślepki w stopkę lampy.
    Po wyjęciu wszystko było ok.
    Radzę sprawdzić styki w stopce,z boku jest styk który wykrywa zewnętrzną lampę, może się zablokował.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

pod tymi sprężynkami w stopce jest czujnik który się zablokował. Przedmuchaj, spróbuj go ruszyć i będzie dobrze

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Czy może któryś mod poprawić literówke w tytule ?
    Dla wzokowców to nie jest najlepsza metoda nauki .

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ciesz sie, nie bedzie cie kusilo zeby uzywac tej psujki
    a tak serio - popatrz na to, czy styki się nie dotykaja, przeczysc, poruszaj. powinno pomoc. raczej male prawdopodobienstwo zeby przy podlaczaniu 580 elektronika poszla

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

miałem te same objawy na 400d. Okazało się, że między lampą a podstawką był okruszek czekolady, może 1 mm rozklejony. Był tak mały, że go nie widziałem nawet dmuchając. Po zlokalizowaniu, wyczyszczeniu wszystko działa ok.
    7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
    Moje fotki www.gasin.pl

Domyślnie awaria

Dzisiaj odebrałem moją 550… na razie wszystko ok. próbowałem z lampą zewnętrzną i bez, przestawiałem i na razie działa. Serwis napisał , że „usunięto awarię sterowania lampą”

Domyślnie

[QUOTE = januszm40; 883530] Dzisiaj odebrałem moja razie wszystko ok 550 ... Na. probowalem z lampa zewnętrzną i bez, przestawiałem i Na razie działa. Serwis napisał, że "usunięto Awarię sterownia Lampie" [/ quote]

Uprawnienia umieszczania postów