Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Szara połówka czy HDR.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Oczywiście ale photoshopem to się chwilę trzeba namęczyć żeby dokładnie zrypać zdjęcie, programy do hdra robią to po naciśnięciu jednego przycisku.
    To jest jakiś argument, ale odpowiedzialność i tak spoczywa na obrabiającym.

A to już raczej o wiedzę czytaną zachaczamy, używasz szarych połówek, czy tak założyłeś, ewentualnie wyczytałeś - pewnie nie używasz bo program zrobi "to samo" więc po co przepłacać . Jakoś nie zauważyłem ogromnych kadrowych ograniczeń - a używam na codzień.
    Nie uważam, że programowa emulacja szarej połówki jest lepsza, bo jednak szara połówka pozwala uchwycić większy zakres. Ingeruje jednak często w elementy kadru w które niekoniecznie powinno się ingerować.

nie wiadomo, nie wiadomo, może to są zwykłe zdjęcia z umiejętnie "zrobionym" kontrastem, może to DRI jest, jeśli twórca się nie chwali to nigdy nie będziesz pewien jak to zrobił
    I często nie wiadomo, ale czasami prywatnie ktoś się taką wiedzą dzieli.

Generalnie to ja nie jestem wrogiem haderów, wręcz przeciwnie lubię nawet czasem popatrzeć na dobrego hdra (z naciskiem na czasem i dobrego), zwykle hdry wyglądają tragicznie słabo
    Akurat zwykłe HDRy wyglądają ok ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Akurat zwykłe HDRy wyglądają ok ;-)
    Niech i tak będzie ;-) ale tylko te zwykłe ;-)
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów