Witaj w klubie
Jest jakaś magia w pieczeniu własnego chleba...
http://picasaweb.google.com/najeli/20090418Chleb# -- jeden z moich pierwszych, zdjęcia tak na szybko robione, jakoś od półtora roku nie mogę się zebrać na lepszą sesję
Jedyna trudność w wykonaniu to wykombinowanie zakwasu, bo własny to 2 tygodnie dokarmiania jogurtu czy jakoś tak. Ale jak ktoś jest z Trójmiasta to mogę się podzielićCała robota to 30min + 9h czekania + 1h pieczenia. A.. i ja nie używam drożdży - tylko zakwas, mąka, woda, sól i ziarenka.
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Ja ze swojej strony polecam maszynę do wypieku chleba. Używam takiej od ok 8 m-cy i od tegoż czasu inne chleby nie istnieją.
Maszyna sprawdza się idealnie, a zapach w mieszkaniu podczas wypieku jest niebiański :-)
W razie pytań zapraszam na PW. Chętnie coś doradzę :-)
Żeby nie było, że offtopuję: fotki... poprawne ;-)
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Wciąga to. Szczególnie, że naprawdę większość "sklepowych" chlebów jest po prostu niejadalna.
Najprawdopodobniej to takie moje skrzywienie, bo przyzwyczaiłem się do prawdziwego chleba. W każdym razie zrobiłem Marshall's Bread v.2.0, jeszcze lepszy od pierwszego.
ISO 100, 1/125, f/5.6, 2xflash (sufit + parasol).
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Może prześlesz jakimś kurierem czy coś. Aż się głodny zrobiłem oglądając.
Normalnie ślinka cieknie
Polecam http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chleby.html