Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: 50e

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macx15
    ...jak kupowałem mojego eosa 50e t5o był zgodny w 100% z opisem...
    To miałeś szczęście. Ja swego czasu miałem same nieudane transakcje z handlarzami: EOS 100 chory na migawkę, EOS 500N z zajechanym spustem migawki (nie było dwukliku, tylko właził jak do g..na).
    I dopiero EOSa 50 udało mi się kupić bezusterkowego, ale może to dobrze świadczy tylko o tym aparacie, a nie o sprzedawcach ;-)

No ichyba ktoś jak sie chociaż ciutke zna na fotografi rozróżni zabawke od dobrego sprzetu.
    Ale też oczekuję podobnego podejścia od sprzedawcy, że zna się troszkę na tym czym handluje, a nie wypisuje takich herezji, jak ten o lampie.

Ja nikomu nie karze kupować ja tylko mówię gdzie ja kupiłem i paru znajomych i że nikt się nie przejechał
    A ja nikomu nie zabraniam, tylko dałem przykład, jacy to "uczciwi" i "rzetelni" są handlarze. I chyba nie będziemy się o to kłócić?
    Mam nadzieję, że EOT.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Niestety handlarze tez dziela sie na cwaniakow i na profesjonalistow. Drogie rzeczy trzeba kupowac od sprawdzonych i najlepiej zadac gwarancji, choc na rozruch i sprawdzenie. Taki przyklad - korpusy M42 w stanie idealnym.
    Jak 30-letni korpus moze byc idealny ? Moze - jak sie na niego jedynie patrzy. Ale jak sie sprawdzi swiatlomierz, to okazuje sie, ze plynie, a np. wszystkie uszczelnienia dawno sie wykruszyly. Nawet EOSa prosto sprawdzic - bierze sie film i robi zdjecia na roznych czasach/roznych trybach.
    Moim zdaniem kazdy solidny sprzedajacy powinien zrobic taki test, albo dac gwarancje kupujacemu na sprawdzenie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

zgodze sie z wami i nie przekonuje nikogo do zakupów u handlarzy ja kupiłem u niego bo sprawdzony był wiec to moja opinia. Wiadomo najlepiej przemacać sprzęt przed zakkupem

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zgodze sie z wami i nie przekonuje nikogo do zakupów u handlarzy ja kupiłem u niego bo sprawdzony był wiec to moja opinia. Wiadomo najlepiej przemacać sprzęt przed zakkupem
    tylko jak to zrobić, jeżeli kupujący i sprzedający są na przeciwległych krańcach polski?....
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    tylko jak to zrobić, jeżeli kupujący i sprzedający są na przeciwległych krańcach polski?....
    Poczekać na sprzedawcę bliżej mieszkającego, lub podjąć ryzyko.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

iamfilip
    Guest

Domyślnie

Ludzie Dziękuje wam Bardzo ja też rozważałem kupno tego modelu i teraz niemam wątpliwości JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

nie ma za co wkońcu od tego są fora aby na nich radzić innym . EOS 50 RULEZ

fikusny
    Guest

Domyślnie

No fakt... od ponad roku mam 50e i jestem zadowolony... to jest mój drugi aparat z AF (poprzedni 500N) po Zanicie 12XP i jestem zadowolony. Ma wszystkie potrzebne funkcje choć mogli by w tych Canonach nie profi robić prawdziwe spoty i podświetlanie wyświetlacza (to ostatnie to strasznie boli - nosze mini latarke :P )

Naprawde świetny sprzęt... choć ostatnio miałem z nim wypadek... zmieniałem klisze w tłumie ludzi (msza polowa) i przy wkładaniu kliszy ktoś mnie szturchnał i puknąłem w lamelki migawki... i został taki ślad jakby coś z nimi byo nie tak i wydaje mi się ża zaczął gubiś czasy a a daługi potrafi się przywiesić i nie zamknąć...

Nie wiecie może gdzie to można naprawić/wymienić i ile to kosztuje ? Zwłaszcza o koszt chodzi... czy to się opłaca ???

Z góry dzieki i POZDRAWIAM !!!

Domyślnie

serwis Canona w Warszawie na Żytniej, nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Najprawdopodobniej będzie migawka do wymiany i za to na Żytniej skasują ładnych kilka stówek :-(
    Zastanawiam się czy bardziej by się nie opłacalo kupić cały sprawny aparat na Allegro (spokojnie za 400zł da się kupić).
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów