e tam odpowiuednio ustawione opcje uzytkownika i jest pod przyciskiem pamieci ekspozycjiZamieszczone przez mxw
e tam odpowiuednio ustawione opcje uzytkownika i jest pod przyciskiem pamieci ekspozycjiZamieszczone przez mxw
Po pierwsze: aparat jest w przewazajacej czesci czarny.
Po drugie: srebrne wykonczenia sa metalowe a nie z badziewnego pseudoplastiku
Po trzecie: warto go miec, dla mnie idealny za te pieniadze![]()
Canon Rulezzz
zgadza się, ale mieszasz sobie wtedy z blokadą ekspozycji czy z czymś - w każdym razie mi to nie pasowało za bardzo, już nawet nie pamiętam dlaczego...Zamieszczone przez macx15
no ja za swojego dałem ciut więcej (chyba coś z 1000US$), ale potwierdzam, jest wart swojej ceny (dzisiejszej dziś, tamtej wtedy), tak więc coraz częściej zastanawiam się, czy ten mój 50e "na sprzedaż" jest rzeczywiście na sprzedażZamieszczone przez negatyv
ostatnio, jak go wyjąłem z pudełka i z folii i spojrzałem sobie w wizjer, to normalnie telewizja w porównaniu z tym tunelikiem cyfrowym...
a ponieważ już myślę o zrobieniu za pomocą 350D skanera do focenia negatywów i prototyp dał zadowalające rezultatyto myślę, że może wrócę do analoga, będę focił 50e, wywoływał negatyw, skanował go cyfrówką i będzie cool
czyli będzie 50e z fotkami 8Mpix![]()
pozdro.,
m.
Tak jest!! Polecam SYMBIOZE!!
Sam tak kiedyś fociłem z moja G2-ką i z Eosem 300.
Oczywiście w trudnych warunkach pomaga to znacznie, szczególnie np. przy długich czasach naświetlania i architekturze. Jednak do "szybkich" zdjęć się ten system trochę nie nadaje.
50 to świetny aparat. Jeżeli ktoś ma większą łapkę (jak ja) to zdecydowanie warto doinwestować w gripa. Przydałby sie pomiar punktowy. A jakkomuś nie odpowiada srebrny kolor to trzeba polować na czarna wersję, parę razy pojawiła sie na Allegro, ostatnio poszła chyba za 700 zł.
Mnie brakowalo kiedys spota ,dlatego w koncu przesiadlem sie na trojke.50-ka to jedna z bardziej udanych konstrukcji ze sredniej polki Canona.Mam go do dzis i nie sprzedam,po prostu-za dobry jest,jeszcze sie przyda.Moge polecic z reka na sercu kazdemu ,to bedzie dobry zakup.
jest tam ala punktowy znaczy sie 9% środka kadru
Zobaczcie co ten osobnik relict wypisuje na aukcjach:Zamieszczone przez macx15
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73829554
"Przedmiotem aukcji jest lampa błyskowa CANON SPEEDLITE 160A. Jest to profesjonalna lampa o bardzo dużej mocy jak i dużych możliwościach. Jest to mocna lampa o mocy lp. 16, pracuje w trybie programowym, posiada własny pomiar światła..."
![]()
![]()
LOL, ROTFL...
![]()
![]()
![]()
![]()
Czy teraz już rozumiecie, dlaczego nie polecam kupować od handlarzy.
gwozdzt jak kupowałem mojego eosa 50e t5o był zgodny w 100% z opisem. No ichyba ktoś jak sie chociaż ciutke zna na fotografi rozróżni zabawke od dobrego sprzetu. Ja nikomu nie karze kupować ja tylko mówię gdzie ja kupiłem i paru znajomych i że nikt się nie przejechał