Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 128

Wątek: [antonjo] zdjęcia

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

jesli taki wlasnie miales zamiar ,,artystyczny'' (bo temat dynamiki i ruchu mozna wlasnie w taki sposob przedstawic) to tuataj wyszlo Ci to jakos nieciekawie
    napewno mogło wyjśc lepiej, nie ma bata Moze mogłem dać krótszy czas, ale że klientowi zależało na dynamice, to to prawie wszystkie ujecia porobiłem takie pseudo - ruszone, i koniec końców wszyscy byli zadowoleni...co nie znaczy ze zrobiłem to najlepiej jak było mozna . . .

Dzięki za burzę mózgów
    Pozdro

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

No w sumie wypadało by wrzucić coś z 5tki ... bo póki co cała ta galeria to zdjęcia z nicona
    No to parę zdjęć z 5d :
    Jedno z dziejszego spaceru (17-40L):
    oraz ankieter który zaczepił mnie na starym miescie (17-40L)
    w sumie ankieter może mało ciekawy pod wzgledem kompozycyjnym, ale wydaje mi sie że pokazuje niezła rozpiętość tonalną 5d. Z moich doswiadczeń z poprzednimi aparatami - w takim ujęciu niebo powinno byc wypalone . . .

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To dlatego że pierwszy plan jest za ciemny, gdyby go "rozjaśnić" to i niebo niestety wyglądałoby inaczej
    Ostatnio edytowane przez Robson01 ; 19-02-2006 o 13:37
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

Pierwsze zdjęcie wygląda, jakby mu nogi obcięło... Jakoś mi nie ten teges
    A na drugim, to chyba ankieterka, a nie ankieter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    To dlatego że pierwszy plan jest zan ciemny, gdyby go "rozjaśnić" to i niebo niestety wyglądałoby inaczej
    Robson, któryś z nas dwojga nie zrozumiał, co Antonjo chciał powiedzieć pisząc: " pokazuje niezła rozpiętość tonalną 5d"...:rolleyes: To zdjęcie właśnie prezentuje, że pomimo ciemnego pierwszego planu i jasnego nie ba szczegóły są w obu partiach, wypaleń brak. Choć i tak uważam (co widać nawet na zdjęciu), że to nie jest szczyt możliwości 5D.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonjo
    w sumie ankieter może mało ciekawy pod wzgledem kompozycyjnym, ale wydaje mi sie że pokazuje niezła rozpiętość tonalną 5d. Z moich doswiadczeń z poprzednimi aparatami - w takim ujęciu niebo powinno byc wypalone . . .
    Chcialbym zobaczyc to zdjecie gdy pomiar bylby spotem na kurtke .

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Chcialbym zobaczyc to zdjecie gdy pomiar bylby spotem na kurtke .
    a po co chcial bys je zobaczyc? przeciez by bylo zle naswietlona scena (niebo wypalone)... a tak antonjo moze sobie wyciagnac z RAW'a co mu potrzeba i zrobic HDR... rownie dobrze mogl bys napisac zeby spotem pomierzyc niebo i wtedy zobaczyc to zdjecie... przeciez wiadomo co wyjdzie ... nierozumiem

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

napewno nie jest to szczyt mozliwości 5tki co do tego nie ma wątpliwości, ale jak napisałem to pierwsza fota gdzie wydaje mi sie ze w jakis tam sposób widać DR Doklejam jeszzce przeróbkę B&W "ankieterki"
    Oraz "Straszne drzefko" troche inne ujęcie
    Słowo jeszzce na temat współpracy 17-40 z pełna klatką -
    Wcale nie jest tak źle jak się wszędzie pisze o FF i 17 mm. Winieta jesli wogóle sie pojawia jest do "łyknęcia" w PS... A właściwie wszystko robie na F4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    a po co chcial bys je zobaczyc? przeciez by bylo zle naswietlona scena (niebo wypalone)

Wlasnie z ciekawosci czy niebo by na pewno wypalone wyszlo... mam dziwne wrazenie ze z RAW przez HDR albo nawet opcja Highlight w PS - cos by sie wyciagnelo.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Oraz "Straszne drzefko" troche inne ujęcie
    na etacie masz tego modela

Słowo jeszzce na temat współpracy 17-40 z pełna klatką -
    17-40 moim zdaniem na FF dopiero zyje, to jest to!, a winieta to sa dwa kliki w psie..

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów