Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Test - porównanie 135/2, 70-200/2.8L II IS USM

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    .......
    ...No to powtórzę - nie oceniam tu ostrości tudzież innych parametrów na które ma wpływ przymykanie szkła. To każdy może sobie wyczytać w tabelkach na dziesiątkach portali.
    Pokazuję tu WYŁĄCZNIE różnice w bokehu, o które to porównanie prosili inni, bardziej zainteresowani od Ciebie. A to, czy efekt był z góry przesądzony i czy różnica między nimi jest aż tak oczywista można - choćby pobieżnie - ocenić na podst. powyższych sampli.
    Ja się też zaliczam do zainteresowanych i dzięki ci za to zestawienie. Coś mi się wyjaśniło.
    Niemniej brak porównania na tej samej przysłonie doskwiera...

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Nowart dla mnie to porównanie wiele wyjaśniło. Chcę bokehu, mniejszej wagi inie rzucającej się w oczy czerni. Zbieram na 135 THX!
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A nie możesz Novart dla świętego spokoju walnąć jeszcze jednej fotki (w podobnym klimacie jak poprzednie) ale faktycznie na tych samych przysłonach czyli 2.8. W sumie to będzie ciekawe porównanie moim zdaniem jak wtedy wygląda bokeh obu szkieł.:-?
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Uprawnienia umieszczania postów