Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ile za zdjęcia panoramiczne ?

Domyślnie Ile za zdjęcia panoramiczne ?

Witajcie,
    W związku z tym, że nie wykonywałem jeszcze nigdy zdjęć odpłatne mam do Was pytanie. Ostatnio zostałem poproszony przez jedną z dużych firm budowlanych w Polsce o wykonanie fotografii panoramicznych jednego z wybudowanych przez nich obiektów. Jak pisałem wyżej jestem początkujący i wszystkie zdjęcia wykonywałem z ręki aparatem C40D ze szkłem 17-50 f/2.8. Wykonałem około 200 zdjęć, które później połączyłem w kilka panoram. Nie było łatwo scalić te zdjęcia w całość ze względu na brak statywu i głowicy panoramicznej. Spędziłem sporo czasu nad dopracowaniem całego materiału, wykonywałem delikatne HDRy aby zwiększyć zakres tonalny. Efekt zaskoczył pozytywnie nie tylko mnie, ale i zleceniodawcę.
    I teraz pytanie do Was : ile powinienem wziąć za takie zdjęcia ? Prawa autorskie do tych zdjęć przekazałem tej firmie tak, że mogą być one użyte w ich katalogach reklamowych.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pokaż co zrobiłeś, bo generalnie cena może zacząć sie od 500 zł a skończyć na5.........000
    pozdrówka
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Też proponuje pokazać chociaż jedno zdjęcie
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Napisz ile dokładnie wykonałes tych panoram i jakie przecież nie będziemy zgadywać...
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Tak jak pisałem wyżej, wykonałem około 200 zdjęć, a łącznie wykonałem 6 panoram i 3 zdjęcia składające się z 2 fotek. Jestem nowy na forum wiec proszę o wskazówki jak mam załączyć przykładowe zdjęcie.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati83 Zobacz posta
    ...proszę o wskazówki jak mam załączyć przykładowe zdjęcie.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=19347
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wykonanie dobrej panoramy, to niestety zazwyczaj inwestycja - Dobry statyw, dobra głowica to minimum 1,5 tys. statyw + 1 tys. głowica.
    czywiscie można to zrobic tak jak Ci się udalo, ale wtedy jest to znacznie więcej pracy i tzw. "fart". Trzeba tez wziać pod uwage licencje na program do panoram i komputer.
    Cięzko coś doradzić. Sam musisz ocenić, gdzie jest wspólna płaszczyzna miedzy Twoim zadowoleniem, a chęcią klienta.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pokarzesz te swoje panoramy, czy tylko mielisz temat kolego?
    pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co jest z możliwością edycji postów na tym forum? Może by tak ktoś się za to wziął, hę?
    Widzę wsadziłem "byka" ort. chce poprawić, klikam w edytuj, poprawiam, a tu mi wyskakuje, że zbyt krótka wiadomość i musi mieć przynajmniej 5 znakó∑ Konia z rzędem temu, kto to rozkmini......
    Ostatnio edytowane przez photographus ; 12-10-2010 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost
    regulamin pkt 8

Uprawnienia umieszczania postów